Jak hodnotíte zápas?

Rozhodla jediná chyba na začátku druhé půle a potom naše neproměněné šance. Bohužel to dopadlo špatně pro nás.

Vás Prepsl jednou vychytal na brankové čáře, ve skluzu jste netrefil poloodkrytou bránu, to už je opravdu velká smůla, že?

Co k tomu říct? Hodnotí se mi to těžko, protože gól nedáme opravdu z ničeho. Když už letí míč do brány, je to pomalé nebo zasáhne někdo na brankové čáře. Z naší strany je to nehorázná smůla. I kdybychom hráli další čtyři dny, gól prostě nedáme.

Lehkost se ze zlínské hry asi pod dojmem nevydařeného startu vytratila, nicméně zarputilost a bojovnost zůstaly. Dá se na tom stavět?

Osobně jsem na to měl trochu jiný pohled, protože hrát jsme začali až poté, co jsme dostali gól. Do té doby tam sice byly z naší strany bojovnost a zarputilost, ovšem hráli jsme hodně stereotypně. Nemáme rychlý přechod do útoku, soupeř se vždy stihl vrátit a my jsme pak bušili celý zápas do plných.

Přesto jste si šance vytvořili.

To ano, ale není nám přáno. Každopádně my musíme dál pracovat, tvrdě trénovat, protože nám nezbývá nic jiného než vše postavit na bojovnosti a pracovitosti. Tyto atributy tam dnes byly, ale víme, že fanoušci chtějí vidět góly a body. Už je na čase.

Šlo o čtvrtý zápas bez vstřelené branky. Cítíte v koncovce menší jistotu?

To ani ne. V zápase na to fotbalista nemyslí, gól chce dát každý. V předchozí sezoně nám to tam padlo, někdy i se štěstím, teď se karta obrátila. Fotbalový život je holt takový, že se nedaří, i když hodně chcete. V tréninku makáme dvakrát víc, bohužel se nedaří.

Co navrhujete?

Možná to trochu odlehčit a jít na to jinak. Loni jsme hráli jiným stylem, padalo nám to tam, teď nás mají soupeři přečtené, zatáhnou se a my pořád dobýváme. Pro nás je to samozřejmě složitější, nicméně musíme najít recept a poprat se s tím. Všichni věříme, že se to zlomí, začneme dávat góly a přijdou i body. Pokud budeme k zápasům přistupovat zodpovědně jako dnes, určitě to prolomíme.

Proti Frýdku dostali více šancí mladí kluci, kteří hru oživili. Je to příslib?

Určitě ano. Kluci se teprve sžívají s druhou ligou a bylo na nich vidět, že chtějí, bojují a to, že občas zkazí, jim každý musí odpustit. Jenom potřebujeme, aby si vše sedlo, protože není možné, abychom měli takovou smůlu donekonečna.

Už v úterý hrajete pohár v Prostějově, jste rádi?

Od tohoto zápasu se můžeme odrazit, osobně jsem za něj rád. Pohár je jiná soutěž, půjdeme do toho s čistou hlavou a věřím, že nám pomůže.