O osudu včerejšího zápasu 21. kola s lídrem nejvyšší soutěže rozhodla 12. minuta a hlavička kapitána Západočechů Koláře.

„Dnešnímu utkání by spíše slušela remíza, což hodně mrzí. Dokázali jsme si vypracovat dvě vyložené čisté šance. Plzeň dala gól po naší hrubé taktické chybě,“ mrzelo domácího lodivoda.
Přestože v první půli byli lepší a na míči silnější hosté, když využívali i silného větru, Petržela byl i přes další bodovou ztrátu s výkonem spokojen. „V úvodu byl na klucích znát zbytečný respekt, byli vykulení, bojácní. I když mi je jedno, kdo je soupeř, kluci respekt k Plzni v sobě mají. Nedoráželi a nezdvojovali soupeře,“ vyčetl svým svěřencům za první část.

„Celkově jsem ale s hrou velice spokojen, hlavně ve druhé půli. Kluci přitlačili, dali míč na zem, tlačili se dopředu, byli důrazní v soubojích. Pokud budou takto dál pokračovat, nemám o ně strach. S takovým fotbalem by se nikdy nedostali tam, kde jsou,“ konstatoval.

Favorit a hlavní aspirant na titul si na jaře poprvé oddechl, když dokázal konečně v HET lize zvítězit. „Uklidnění to pro nás je, více než s výkonem jsem ale spokojen s třemi body, jsou pro nás důležité,“ netajil se plzeňský Pavel Vrba, jenž na týmu hlavně ve druhé půli cítil mírnou únavu.

„Na náročnost programu se ale nechci vymlouvat, to je realita. Naše hra nepatřila k nejlepším v sezoně, pro nás byl spíše měřítkem čtvrteční pohárový duel,“ dodal Vrba.

Pavel Vyhnal (ve žlutém)
Zklamaný Vyhnal: Na bod jsme s Plzní měli

FASTAV ZLÍN - VIKTORIA PLZEŇ 0:1 (0:1)

Branka: 12. Kolář. Rozhodčí: Franěk - Arnošt, Flimmel. ŽK: Hronek - Hejda, Chorý, Hájek, Kopic. Diváci: 3612.
Zlín: Zlámal - Matejov, Bijimine, Gajič, Bartošák (89. Železník) - Jiráček, Hronek - Ekpai, Vukadinovič, Holzer - Vyhnal. Trenér: Petržela.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hájek, Limberský - Hrošovský, Hořava - Kopic, Kolář (86. Bakoš), Kovařík (73. Zeman) - Chorý (61. Krmenčík). Trenér: Vrba.

Ilustrační foto.
Co nastane po juniorské lize? Jasno bude do konce května