Cílevědomě si počínali také zlínští hráči na hřišti. Byť v duelu 14. kola ePojisteni.cz ligy prohrávali, vybojovali tři body za vítězství 3:1.

Klíčový okamžik utkání se udál pět minut po změně stran. Za stavu 1:1 napřáhl ke střele Josef Hnaníček a míč skončil po teči v síti. Rozhodčí se domnívali, že jej zasáhl v ofsajdu stojící Diop, a tak gól neuznali. Nato se ševci vzbouřili a notně domáhali branky. A nakonec se dočkali. K teči se totiž přiznal jihlavský obránce Antonín Rosa! V momentě, kdy tým nutně potřeboval body v boji o záchranu. Krásnější gesto fair play stěží pohledat.

„Klobouk dolů. Doufám, že vedení ligy hráče ohodnotí cenou," sdělil po zápase Páník.

Zato ze slov domácího kouče Michala Bílka bylo cítit, že s činem nebyl ztotožněný.

„Tonda se zachoval férově, tak to cítil. V očích veřejnosti bude za hrdinu. Pro mě je těžké se k tomu vyjadřovat, protože jsem situaci neviděl. Osobně bych to však nechal na rozhodčím. Kdybychom se měli ke všemu ve fotbale přiznávat, tak neděláme nic jiného. Sudí měl nějak rozhodnout a ne se na základě protestů hráčů pět minut dohadovat, jestli to byl gól, nebo ne."

Každopádně ševci opět dokázali zvrátit zápas, ve kterém prohrávali. Po čtvrthodině nedal Dostálovi šanci z hranice vápna Pavel Dvořák.

„Bylo patrné, že hráči Jihlavy jsou po výhře nad Boleslaví dobře naladění a věří ve vítězství. Přežili jsme ze začátku nějaké situace, ale pak jsme inkasovali," poznamenal 59letý trenér Fastavu.

Jeho svěřenci zareagovali o deset minut později. Po krásné akci Vukadinoviče pomohl balonu do sítě Dame Diop.

„V úvodu jsme hráli tak, jak jsme si představovali. Měli jsme šance, ale bohužel jsme vedení nedokázali navýšit na 2:0. Následně se hosté dostali do hry, vyrovnali a z naší strany už to byla křeč," pronesl Bílek.

Po brance v 53. minutě Zlínští kontrolovali dění na hřišti a v nastavení jejich vítězství zpečetil střídající Marko Jordan.

Po závěrečném hvizdu letěly ruce hráčů z Baťova města nad hlavu a jeden z nich měl radost ještě dvojnásobnou. Dvacetiletý obránce Ondřej Bačo si připsal první start v nejvyšší soutěži! Trenér Páník mu dal důvěru poté, co mu na pozici stopera scházel vykartovaný Jakub Jugas.

V tabulce ševce hřeje už 31 bodů a i nadále 2. pozice.

JIHLAVA – FASTAV ZLÍN 1:3 (1:1)

Branky: 16. Dvořák – 27. Diop, 50. Hnaníček, 90. Jordan. Rozhodčí: Ardeleánu – Blažej, Pelikán. ŽK: Hanuš, Batioja, Štěpánek – Bačo, Diop. Diváci: 2633. Jihlava: Hanuš – Tlustý, Krejčí, Rosa, Mišůn – Zoubele (86. Šamánek), Štěpánek, Dvořák (74. Ikaunieks), Urblík (68. Hronek), Batioja – Rabušic. Trenér: Bílek. Zlín: Dostál – Kopečný, Bačo, Hájek, Matejov – Vukadinovič (83. Jordan), Hnaníček, Traoré, Štípek (68. Fantiš) – Harba, Diop (90. Hubáček). Trenér: Páník.