Domácí fotbalisté, kteří budou v nadcházející sezoně nováčky v divizi E, se pustili do soupeře nebojácně a před sedmi stovkami diváků byli aktivnější. Vsetínští měli více míč na kopačkách, ale hosté z perfektní obrany vyrazili ve 26. minutě do rychlého protiútoku a domácí Sacher ve skluzu zahrál nešťastně rukou. Kopala se penalta a tu bezpečně proměnil Haas. Také začátek druhé půle se vyvedl lépe domácím, kteří po sérii rohových kopů hlavičkou Augusty vyrovnali. Nakonec však centr Minarčíka našel na přední tyčce hlavu kanonýra Františka Plánky a zápas byl rozhodnutý.

„Zápas jsme nepodcenili a to se nám vyplatilo. Utkání potvrdilo, že jsme zkušeným divizním týmem,“ pochvaloval si kouč vítězů Viktor Kollanda, jenž ale na druhou stranu přiznal i kvality bojovného soupeře. „Vsetín jistě naznačil, že bude oživením divizní soutěže,“ pochválil protivníka trenér Velkých Karlovic+Karolinky.

Jeho protějšek Milan Gajdůšek byl zklamaný z toho, že územní převaha jeho týmu nevedla k úspěchu. „Budeme se muset v divizi naučit hrát. Co je nám platná převaha v poli, když soupeř prakticky ze dvou šancí dal dvě branky,“ smutnil po valašském derby kouč domácích Milan Gajdůšek. V dalším utkání předkola zvítězil Hulín v Provodově 2:0. Hosté měli po celý zápas převahu a domácí téměř k ničemu nepustili. Na první gól se čekalo až do 62. minuty, kdy se trefil hulínský Huťka. Pojistku na postup do 1. kola přidal deset minut před koncem dělovkou Zlámal.

„Utkání jsme chtěli vyhrát a postoupit do dalšího kola poháru, což nám zaručilo dalšího kvalitního soupeře. S výsledkem jsem spokojen, ke hře mám ale výhrady. Od začátku jsme se přizpůsobili hře domácího celku. Provodov má velmi zkušený tým tvořený exligovými hráči, kteří ač už pochopitelně nejsou tolik pohybliví, dokážou prodat své zkušenosti v držení míče a standardních situacích. Nebyli jsme tentokrát dost aktivní, a proto jsme se v prvním poločase dostali jen do dvou šancí. Ve druhém poločase to bylo o poznání lepší,“ řekl trenér Hulína Petr Zapletal.

V 1. kole bude hrát Hulín v sobotu okresní derby s Hanáckou Slavií Kroměříž na jejím hřišti. Vítěz tohoto duelu může ve 2. kole narazit na druholigový HFK Olomouc.

ZDE > Více sportovních zpráv ze Zlínského kraje