Dnes jde totiž v Brně na operaci achilovky, kvůli níž odehrál v posledních čtyřech utkáních jen závěrečnou čtvrthodinu před týdnem s Jihlavou.

„Zkoušel jsem léčit achilovku klidem, ale nijak to nepomohlo. Proto jsem se rozhodl pro operaci. Čím dříve ji podstoupím, tím dříve se vrátím,“ přeje si největší letní posila ševců.

V čem je problém?

Pouzdro, ve kterém chodí achilovka, je normálně hladké. Jenže na mém jsou výrůstky, achilovka je tak zatuhlá a pohyb hodně bolestivý. Teď jsem navíc dostal zánět. Mohl jsem ho nechat vyléčit, ale k ničemu by to stejně nevedlo. Laicky řečeno mi lékaři pouzdro vyčistí a vyhladí.

Je to vaše nejhorší zranění?

Před třemi roky jsem si v pohárovém zápase zlomil lebeční kost. Nic horšího mě ale nepotkalo.

Jaká je prognóza?

Záleží, v jakém je achilovka stavu. To odhalí až operace. Chtěl bych se vrátit k fotbalu co nejdříve. Rád bych absolvoval celou zimní přípravu.

Na marodce jsou kromě vás i Roman Dobeš s Paciorkem. Vaše potíže přišly v nevhodnou dobu, že?

Máte pravdu. Je to smůla, ale tyhle věci se nedají ovlivnit. Pro nás je to velká škoda, protože jsme soutěž výborně rozjeli. Mrzí mě, že mužstvu nemůžu pomoci. Jakmile to půjde, budu jezdit do Zlína, abych kluky podpořil.

Bez vás prohrál Zlín tři ze čtyř posledních zápasů a spadl z prvního na páté místo. Nemáte obavy, že před zimní pauzou naberete ztrátu a vypadnete z boje o postup?

Nikdo neříkal, že budeme hrát o postup. Určitě se ale chceme pohybovat nahoře. Věřím, že to kluci zvládnou i beze mě.

Má alespoň rodina radost, že budete pro ni mít více času?

Holka teď dostala angínu, takže se jí líbí, že jsem zůstal doma s ní.