Třeba včera vyjeli ševci na led, aby v rámci tradičního hokejového utkání mezi mladíky a mazáky vyplnili část tréninkového mezibloku před lednovým startem zimní přípravy. Asi nepřekvapí, že zkušenější borci slavili úspěch. Vždyť v jejich řadách nastoupil i trenér zlínských fotbalistů Martin Pulpit.

„Hokej jsem si oblíbil, doma mám dokonce kompletní výstroj, ale do Zlína jsem ji s sebou netáhl," přiznal velký obdivovatel hokejových Pardubic. „Už se těším, až budou ve Zlíně, určitě se na ně zajdu podívat," slíbil zlínský kouč, jenž by měl společně s novým asistentem Milanem Matejkou v těchto dnech podepsat nové smlouvy.

To někteří hráči naopak Letnou opustí. Podle informací Deníku jde o zkušené záložníky Tomáše Polácha a Martina Hrušku. První jmenovaný to i sám potvrdil. „S trenérem Pulpitem už jsme se o mé pozici bavili a na rovinu mi řekl, že se mnou nepočítá. V tuto chvíli jde o čerstvou informaci, takže zatím jsem si jiné angažmá ani nehledal," potvrdil zklamaný středopolař.

„S některými fotbalisty jsme domluvení, že už ve Zlíně pokračovat nebudou. Jmenovat je však zatím nebudu. Jde o komplikovanější proces, neboť všichni jsou pod smlouvami, nicméně vše bychom chtěli mít uzavřené až příští týden. Nad dalšími hráči navíc visí Damoklův meč a budou muset v zimní přípravě prokázat svoji výkonnost, aby si znovu vysloužili smlouvu ve Zlíně," vzkázal trenér Pulpit.

A kdyby si snad někdo myslel, že chce hráče stávajícího kádru pouze vystrašit, se zlou se potáže. Už včera dorazila na Letnou první várka hráčů na zkoušku a zdaleka nemusí skončit pouze u ní.

„Jde o fotbalisty z nižších soutěží, které vytipoval ještě nedávný sportovní ředitel Alois Skácel. My si je teď vyzkoušíme a uvidíme, jestli někdo z nich bude moct naskočit už do zimní přípravy," prozradil zlínský kouč.

A kde podle něj ševce tlačí bota především? „Hledáme levonohého záložníka a útočníka, případně útočníky. Záleží, jak se rozhodne Tomáš Poznar," připomněl Pulpit, že žlutomodří by si rádi stáhli zpět z hostování v Trnavě svého urostlého forvarda, který na konci podzimu vypadl ze sestavy Spartaku.

„Už jsem s ním mluvil a mám o něj zájem. Dal jsem mu týden na rozmyšlenou. Déle ale čekat nebudu, protože nemám ve zvyku hráče přemlouvat. Pokud by to nějak protahoval, ukončíme to a místo jednoho útočníka přijdou dva," prohlásil jednoznačně 46letý kouč.⋌(rš)