„Konečně změna prostředí. V této fázi přípravy, kdy trénujeme prakticky jenom ve Zlíně, nám to může jenom pomoct. Hlavně po psychické stránce to bude vítané zpestření, protože půjdeme zase do něčeho nového a narušíme určitý stereotyp," říká kapitán ševců Tomáš Polách.

Pro něj to ovšem zase až taková novinka nebude, neboť tamní prostředí mu rozhodně není cizí. „Znám to tam velmi dobře, několikrát jsem byl v Kravařích na předzápasovém soustředění a celý areál je velmi pěkný a příjemný. Dobrá volba," chválil ostřílený středopolař.

Většinou se říká, že podobná soustředění slouží také k tomu, aby se utužila parta, nicméně na Letné nic podobného nepotřebují. I vzhledem k tomu, že hráči spolu během týdne beztak tráví většinu času od rána až do večera. „Parta je tu výborná. A za tu dobu, co tady jsem, vždycky byla," potvrzuje 36letý fotbalista.

Co však nepopírá, to je skutečnost, že s blížícím se koncem měsíce pomalu začne stoupat tlak na dobré výsledky mužstva a zlepšený herní projev, neboť ostrý druholigový start je tady již za tři týdny. A ty utečou rychle.

„Většinu předchozích zápasů v přípravě jsme odehráli na dvě jedenáctky, hodně se to točilo, stabilní byla snad jen obrana a samotná utkání byla vyvrcholením celého týdne, v němž se dvoufázově trénovalo. Do zápasů jsme tedy stejně jako soupeři chodili z plné přípravy," upozornil Polách.

A to hodně zkresluje. Přesto neměl z představení ševců špatné pocity. „Často tomu ale chyběly z naší strany lepší výsledky, ačkoliv jsme nehráli špatně. Zejména v zimní Tipsport lize. Na tom musíme v závěru přípravy zapracovat, aby náš dobrý výkon nevyzněl do ztracena," má jasno zlínský špílmachr.

Recept je podle něj jednoduchý a vychází z vydařeného závěru podzimní části soutěže. „Tehdy na nás byla patrná touha zvítězit, což se nám také dařilo. Sice ne pokaždé, ale získali jsme díky tomu docela dost bodů a v tabulce jsme šli výrazně nahoru. Hned v úvodu jara na to budeme chtít navázat. I proto věřím, že naše výkony ve zbytku přípravy budou mít stoupající tendenci, abychom začátek jara chytili," přeje si Polách.

Stejně nedočkavě jako mistrovské duely přitom vyhlíží i lepší počasí. Zejména kvůli terénům. „Umělé trávy už bylo dost a všichni se těšíme, až se oteplí, abychom zase po dlouhé době mohli začít trénovat na přírodním povrchu. Přece jenom je to něco jiného a čím dřív si na něj zase zvykneme, tím lépe," dodává odchovanec brumovské kopané.