Už pátý rok po sobě se ve Středomoří uskuteční Tipsport Malta Cup. Tentokrát však s jednou působivou novinkou: turnaj odehraje hned šest týmů.

"Taková byla dlouhodobě naše vize," řekl za sázkovou kancelář šéf obchodu a sponzoringu Lubomír Ježek.

Norman Darmanin Demajo.
Šéf maltského fotbalu: Musíme dovážet i písek

Tento plán se povedlo splnit pro pátý ročník. České barvy budou hájit Liberec a Zlín, slovenskou ligu budou reprezentovat Trenčín a Trnava. Reklamu udělají i WSG Tirol (tým z rakouského Innsbrucku, jenž už zde absolvoval dva ročníky) a Sandhausen (účastník druhé německé Bundesligy).

"Bude to dražší, ale zase zajímavější ročník," dodal Ježek.

Turnaj se uskuteční od 9. do 19. ledna, kluby budou rozděleny do dvou tříčlenných skupin. Na závěr si pak mezi sebou zahrají o umístění. Každý celek absolvuje tři zápasy a bezpočet tréninků. Vše včetně dopravy je hrazeno z peněz Tipsportu, proto si na Maltu pozval spřízněné kluby.

Liberec je po podzimu v tabulce FORTUNA:LIGY devátý, tým kouče Kozla tak bude ladit na jarní boj o poháry. Naopak Zlínu patří patnáctá příčka a s novým trenérem Vrbou ji čekají záchranářské starosti.

Stejně jako v předchozích letech, i tentokrát měli zástupci sázkové kanceláře zájem o start Sparty. Jenže stejně jako v předešlých letech, i tentokrát na Letné řekli, že děkují, ale pojedou jinam. "Trenér Brian Priske chtěl jinam," prozradil Ježek.

Trénink vedle stadionu Ta' Qali
Malta, fotbalový ráj. Sparta přijela na inspekci, Manchester dostává miliony

Loni se z triumfu na Maltě radovala Sigma Olomouc.