Zimní přípravu ale mysločovický útočník Pavel Švach neošidil.

Naopak, dal si pořádně do těla a výsledek se dostavil hned v prvním jarním zápase, kdy se zkušený forvard blýskl čtyřmi trefami.

„Dříve jsem dával hodně branek. Byly doby, kdy jsem vyhrál krále střelců. Ale to už je dávno. Že bych ale v jednom utkání vstřelil čtyři branky, si nepamatuji, ale je to možné,“ marně dumá smutný hrdina nedělní bitvy.

Ani mimořádný střelecký počin dvaatřicetiletého fotbalisty ale domácímu týmu body nepřinesl.

Mysločovice v přestřelce padly s Pozlovicemi 4:5 a zkomplikovaly si boj o záchranu okresního přeboru. „Lidé si ze mě dělali srandu, že nikdy neviděli, aby tým, jehož hráč vstřelil čtyři branky, nakonec prohrál,“ prohlásil Pavel Švach.

Mimořádný počin ho tak vyjde stejně jako obvykle. „Klukům vezmu něco tekutého. Jelikož se prohrálo, moc se to neřešilo,“ přiznává.

Fotbalisté Štípy doma v 15. kole okresního přeboru Zlínska porazili poslední Nedašovu Lhotu 2:0.
OP: vedoucí Bylnice s přehledem zvítězila v Mladcové

Poprvé udeřil v 7. minutě, kdy po rohovém kopu z hranice šestnáctky napálil odražený balon do sítě.

Po půlhodině hry vrátil domácí kanonýr Mysločovicím vedení zpět, kdy z poloviny hřiště utekl po křídle a dorážkou vlastní střely upravil na 2:1.

Pozlovice sice dokázaly výsledek ještě do přestávky otočit, ale po změně stran zase úřadoval Pavel Švach, který nejprve z penalty završil hattrick, aby v 87. minutě přesnou hlavičkou po centru ze strany snižoval na konečných 4:5.

„Porážka mě mrzí, protože podle mě to byl remízový zápas. Alespoň bod jsme měli mít,“ míní Švach. „Dvakrát jsme vedli a ještě v závěru měli velkou šanci, kdy hostující gólman dvě minuty před koncem pěkně vytáhl střelu na tyč,“ pokračuje.

Mysločovice si porážkou zadělaly na průšvih. Se čtrnácti body jsou zatím dvanácté a na jaře budou bojovat o záchranu.

„Je pravda, že se musíme dívat pod sebe. Teď jedeme ven, ale pak hrajeme třikrát doma, takže toho musíme využívat a nějaké body získat,“ říká Švach. I když mu podzim nevyšel, spoluhráči na něj dál spoléhají. Že dvaatřicetiletý útočník není na odpis, demonstroval o víkendu. „Začal jsem více trénovat, přidávat si. Chodím s kamarády cvičit crossfit a na kruhové tréninky. To mě na rozdíl od běhání po lese baví,“ usmívá se.

I když na sklonku kariéry nechce trhat žádné rekordy, fotbal ho i přes pracovní vytížení stále baví. „Pořád čekám v útoku, až mě někdo najde,“ směje se Švach. „Dříve jsem byl na tom lépe, teď hraji hlavně pro žízeň, abych měl nějaký pohyb, ale že bych se hrnul na trénink, to ne,“ usmívá se.

Zlínský rodák se přes mládež Fastavu a Pasek dostal do Otrokovic. Ve Viktorce strávil převážnou část mládežnické kariéry.

Zahrál si tam dorosteneckou ligu, jako teenager nakoukl do béčka i áčka.

Za muže hrál ale hlavně v Jaroslavicích a Mysločovicích.

Ilustrační foto
Červenka byl hladový po fotbale. Po škole a brigádě přišel hattrick