Oba ale budou muset za postup mimo pořadí zaplatit 30 tisíc korun do krajské svazové pokladny. Rozhodlo o tom včerejší zasedání STK KFS Zlín.

„Přebor je náš dlouhodobý cíl, proto jsem rád, že si jej na podzim zahrajeme. Sice je to o nějaký rok dříve, ale naši roli v něm budeme brát o to zodpovědněji," potvrdil šéf klubu a jeho mecenáš Vratislav Rudolf, který by se mezi krajskou elitou zabydlel.

„Sice jsme letos skončili až sedmí, ale pokud kádr doplníme o dva tři kvalitní hráče, věřím, že dokážeme hrát v přeboru více než důstojnou roli a udržet se. Několik nabídek fotbalistům jsem již v tomto týdnu udělal, ale zatím nemohu být konkrétní," omluvil se Rudolf, jenž bude také muset navýšit rozpočet klubu. „Bude to minimálně o sto tisíc," spočítal narychlo boss Fryštáku.

Také Vizovičtí se před startem sezony postupu nebránili, ale původně si jej chtěli vybojovat sami. „Vedení chvíli zvažovalo, jestli zaplatit třicet tisíc za postup mimo pořadí. Rozhodli ale hráči, kteří si chtějí přebor zahrát," potvrdil kouč Vizovic Petr Polášek, který si s příchodem dal svůj osobní cíl vybojovat postup do tří let.

„Myslím, že jsme si jej za výkony zasloužili, třebaže jsme skončili druzí s větší ztrátou na vítěze. Kádr ale máme dobrý a jsem přesvědčen, že když jej doplníme o dva hráče, můžeme se v této soutěži zabydlet. Jinak bychom se tam netlačili," řekl důrazně kouč.

„Jestli to ještě dodatečně oslavíme? (Smích.) Možná před sezonou ještě uděláme stmelovačku, ale od osmého července se již tvrdě budeme připravovat na náročný ročník," uvědomuje si Polášek.