„Museli jsme vše stihnout do páteční dopolední uzávěrky soupisky pro Evropskou ligu, která bude čítat pětadvacet jmen. Co se příchodů týče, měl by být kádr definitivně uzavřen. Nyní je dostatečně široký a popravdě asi spíše ještě přijdou nějaké odchody,“ připustil sportovní manažer FC Fastav Zlín Zdeněk Grygera.

Radost z nových tváří nezastírá trenér prvního týmu Fastavu.

„Mehanovič s Hronkem jsou brankostřelní, dokážou dát šest a více gólů za sezonu, což je pro mě důležité. Potýkáme se totiž se slabou efektivitou, málo hráčů střílí góly. Proto dochází k výměnám,“ okomentoval poslední kádrový veletoč trenér Fastavu Bohumil Páník.

Zdeněk Zlámal
Brankář Zlámal se na dva roky upsal Fastavu

Nadšení neskrýval ani z návratu Vukadinoviče, jehož forma na jaře byla poznamenaná nespokojeností s nedotažením zimního přestupu do hlavního města.

„Protože už si to v Praze zkusil, nyní by měl být již v klidu. Věřím, že bude schopen vrátit se ve formě a navázat na výkony z loňské podzimní sezony. To by nám moc pomohlo,“ přiznává 60letý zkušený stratég.

Naopak sbohem Zlínu po čtvrtku dávají dva fotbalisté – na roční hostování do druholigové Příbrami odchází útočník Antonín Fantiš, formou přestupu nabral směr pražská Dukla Lukáš Holík. Ten se touhu po změně prostředí netají poslední dva měsíce.

„V případě Lukáše jsem měl zájem na jeho setrvání, ale sám se rozhodl pro odchod do Dukly. Každopádně věřím, že poslední změny týmu prospějí, doufám, že posily budou přínosem,“ dodal Bohumil Páník, jehož tým v pátek od 10.30 hodin v rámci přípravy doma vyzval druholigové Vítkovice.

A již s Mehanovičem v sestavě!

Nové posily očima Zdeňka Grygery

Mirzad Mehanovič (24 let): Sledovali jsme jej a stáli jsme o něj delší dobu. Realizaci přestupu nám usnadnil nedávný nečekaný rozchod hráče s Jabloncem. Bereme jej jako tvořivou, velmi kreativní desítku, která se dokáže se dostat nejen do gólových situací, ale hlavně je umí zakončit. Jeho dovednosti jsou tvořivé, stejně tak dokáže hrát druhého útočníka.

Petr Hronek (24 let): Strašně poctivý komplexní fotbalista, který toho hodně naběhá, nebojí se soubojů. Dokáže v záloze operovat na velkém prostoru. Je prakticky univerzál, protože umí nejen vypomoci v defenzivě, ale také nebezpečně zakončit. 

FC  FASTAV Zlín. Ilustrační foto.
Fastav prozradil ceny vstupenek na EL. Jsou od čtyř do devíti set korun

.