Když to slyšíte, nepřekvapí vás, že si pamatuje veškeré detaily, které se ke slavnému zásahu vztahují.

„Nehrál jsem od začátku. Trenér mě ale poslal do hry v průběhu zápasu, abych pomohl týmu. Běžela 81. minuta, stav byl 1:1, když jsem dostal krásný balon do běhu od Tomáše Poznara a po úniku jsem skóroval,“ vylíčil Vukadinovič.

Ševci duel hraný 7. listopadu 2015 dovedli do vítězného konce a užili si radost ze sladkého triumfu. A také překvapivého. Tehdy se přece jen víc věřilo Slovácku, které mělo za sebou šest sezon v lize. Dalších šestnáct měsíců ale leccos změnilo. Vukadinovič už není náhradník, nýbrž klíčový hráč, Zlín díky remíze 1:1 a výhře 3:1 zvládl lépe i další derby, jež se hrála v Uherském Hradišti, a v letošní soutěži rivala předběhl. S 33 body je po 19. kole čtvrtý, kdežto Slovácku patří za 21 bodů 9. místo.

„Situace je opačná než při prvním derby ve Zlíně. Hrajeme o špici a doma půjdeme za vítězstvím,“ přikývl 26letý rodák ze srbského Bělehradu.
Na druhou stranu současná forma Zlína roli jasného favorita snižuje. Svěřenci trenéra Bohumila Páníka pět utkání v řadě nevstřelili gól, a tudíž po tuto dobu ani nevyhráli.

„Nedaří se nám, neproměňujeme šance. Ale věřím, že teď to zlomíme. Lepší zápas než derby se Slováckem jsme si pro to nemohli přát. Kdy jindy než teď?“ burcuje Vukadinovič.

Zabrat se bude snažit i on sám, na jaře také čeká na výraznější moment. Přičinili se o to i leví beci soupeřů, kteří jej v duelech hlídali osobně. Ať už to byl plzeňský Limberský nebo Eismann z Karviné. Těžký protivník na zlínského rychlíka ovšem čeká také zítra. Pokud budou zachované jarní pořádky, bude útočit přes Bosňana Eldara Civiče.

„Bude to s ním nepříjemné. Je to výborný fotbalista, velice rychlý,“ uvědomuje si nejlepší nahrávač v lize.

Zároveň půjde o pikantní minisouboj. Hráči mají k sobě díky balkánské krvi blízko.

„Známe se velmi dobře, jsme kamarádi. Před zápasem se i hecujeme, ale všechno je to sranda. Smějeme se tomu,“ prozradil Vukadinovič.
Jestli na vzájemnou bitvu skutečně dojde, zodpoví zítřejší 15. hodina, kdy derby na zlínském trávníku vypukne. Rychlonohý křídelník se toho nemůže dočkat.

„Je to pro mě největší zápas v sezoně. Má ještě větší náboj než se Spartou,“ sdělil.

Tím jen potvrdil, že jej regionální řežba vtáhla do děje.

„I když jsem tady nevyrostl, moc dobře vím, jaká je mezi Zlínem a Slováckem rivalita. Je to hodně podobné pražským S,“ dodal.

Na předchozí tři derby má Vukadin Vukadinovič příjemné vzpomínky. A ve stejném trendu míní pokračovat i zítra.

„Chci protáhnout pozitivní sérii, kdy jsem ani jednou nezažil prohru, a toto derby vyhrát,“ prohlásil.

Splní se mu tužba?