„Jen částečně. K úplné spokojenosti mi schází minimálně tři body," má jasno trenér a mecenáš klubu Josef Rak, jehož výběr okupuje čtvrtou příčku (23 bodů, skóre 31:23). „Nejvíce mě mrzí domácí fatální selhání se Vsetínem (1:3), kdy jsme jasně nejhorší celek soutěže hrubě podcenili," zlobí se ještě teď.

„Mrzí také smolná prohra s Boršicemi a v Brodě (oba 1:2) jsme pro změnu měli smůlu. Naopak si cením výhry v Bystřici a vyválčené remízy v Luhačovicích (4:4), kde jsme v poločase prohrávali 0:3. Obecně v našem případě platí, že se nám hraje lépe proti celkům ze špice než opačně," má vysledováno Rak, jenž již stále sází na zkušené hráče, kteří tvoří základní osu týmu.

„Nemáme tahouna, sázím na zkušenost. Na podzim ale zazářil Tomáš Ulman, který se po loňském příchodu nyní obzvláště vyplácí a mohlo to být i mnohem lepší. I tak suverénně vede tabulku střelců a dokonce v celostátní soutěži kanonýrů od MSFL až po přebor bojuje o zájezd na zápas Chelsea. Pokud ale vyhraje, pojede trenér," poznamenal s úsměvem kouč.

Jedinou větší kaňkou první poloviny soutěže bylo pro Provodovské účinkování v krajském poháru. V něm nečekaně vypadli hned v prvním kole, když po přestřelce prohráli v Březnici (4:5).

„Vzhledem k tomu, že jsme nebyli kompletní, až takový šok to pro mě nebyl. Soupeř nás na hrbolatém terénu přehrál bojovností, navíc kluci jej asi podcenili," připustil majitel.

„S odstupem času mě to samozřejmě mrzí, neboť jsme si mohli zpestřit jaro. Každopádně výkonnostně šly jak přebor, tak pohár dolů. Hlavní příčinu vidím ve špatné výchově mladých fotbalistů, kteří se letos v soutěží objevili. Zejména kluci ze zrušených ročníků Fastavu či Kroměříže výkonnostně na tuto soutěž nestačí, třebaže sebevědomí mají na ligu," posteskl si.

Přestože kádr Provodova je sice kvalitní, ale úzký a na odchodu je i Hlavňovský (Paseky Zlín), Rak velké nákupy během zimní pauzy neplánuje. „Nechám to na náhodě. Nikoho nehledám, ale pokud se něco zajímavého na trhu hráčů objeví, zvážím to," poznamenal se šibalským úsměvem kouč, který i v odvetné části bude usilovat o příčky nejvyšší. Aktuálně na vedoucí Boršice ztrácí osm bodů.

„V minulosti byla naše ztráta i téměř dvojnásobná, a přesto jsme přebor vyhráli. Jaro totiž máme lepší než podzim," varuje soupeře Rak, jenž v případě vítězství v soutěži by zvážil i postup.

„Dvakrát jsme jej odmítli, ale do třetice se to už nedělá, ne? Určitě bychom jej v případě úspěchu zvážili," překvapil majitel, podle kterého jsou největšími favority na prvenství Uherský Brod, Boršice a Bystřice.

FC RAK PROVODOV
jméno odehrané min. ŽK ČK góly
Beňo Svatopluk 1047 0 0 1
Březík Miroslav 139 0 0 2
Burša Tomáš 632 0 0 1
Bůžek Libor 1080 2 0 0
Gargulák Jiří 1170 0 0 1
Hellebrand Aleš 1085 1 0 2
Hlavňovský Michal 669 0 0 3
Hnilo Tomáš 802 2 0 0
Chalupa Vladimír 1151 4 0 1
Josefík Jaroslav 577 2 0 2
Kolařík Jaroslav 20 1 0 0
Kučera Jakub 0 0 0 0
Máčala Petr 684 0 0 0
Malaník Milan 927 1 0 0
Mlček Daniel 263 0 0 0
Slončík Petr 464 0 0 1
Ulman Tomáš 1170 1 0 17
Zámorský Oldřich 990 0 0 0

Střelci KP

17 – Ulman Tomáš (Provodov), 9 – Maléř Michal (1. Valašský FC), 8 – Peredarjuk Václav (Kateřinice), Konrád Manfréd, 7 – Dufek Martin (oba Boršice), 7 – Kučera Radim, Mičkal Jakub (oba Vigantice), Drápala Milan (1. Valašský FC), Křenek Josef, 6 – Pumprla Roman (oba Holešov), Dvořák Pavel, Vojtek Josef (oba Uh. Brod), Krajcar David (Bystřice p. H.) Bernatík Michal (Chropyně), Bernátek Martin (Luhačovice).