„Teď si to vyhodnotíme a buď někoho podepíšeme, nebo spolupráci ukončíme. Jiná cesta není. Moc mě nepřesvědčili," tvrdil bezprostředně po zápase Pulpit, který už během zápasu divoce ze střídačky dával najevo svou nespokojenost s výkony některých hráčů. „Nejvíce mě ale zklamalo počasí," dodal trochu jízlivě po zápase.

Podle informací z klubu je však jasné, že ze sestavy se Zbrojovkou končí testovaní hráči na zkoušce Bankovič a Koutný. Naopak zůstat by mohli Koukal či Simerský. „Ještě budeme jednat," potvrdil obránce Simerský. V pondělí by se měl na Letné hlásit Rastislav Chmelo z Českých Budějovic, který přijde na půlroční hostování.

Navíc i přes intenzivní jednání Hradce Králové o obránci Hájkovi zůstává zlínský odchovanec doma. „Situace už se uklidnila. Hradec své veškeré iniciativy ukončil," liboval si kouč Fastavu Zlín.

I přes kritiku některých jednotlivců byl ale náročný kouč po výhře 2:0 po trefách Poznara a Železníka z penalty celkem spokojený. „To nejsem nikdy. Na druhou stranu si myslím, že jsme předvedli o level vyšší herní výkon. Ten poroste i tím, jak se bude snižovat únava. Mohli jsme vyhrát i výraznějším rozdílem. Čeká nás týden vylaďování v posledních dvou zápasech," poznamenal Pulpit, který už určitou představu o základní sestavě na první mistrovský zápas proti Třinci (2. srpna od 19 hodin) má.

„Vycházím ale z toho, jak mužstvo končilo v závěru minulé sezony. Vyplývá i z únavy hráčů i mužstva. Za týden může být ve fotbale všechno jinak. Jít stoprocentně s tím, že vím, jak bude hrát mužstvo v prvním zápase, by podle mě nebylo férové," myslí si Pulpit, jehož tým ve středu čeká ještě HFK Olomouc a o víkendu pohár v divizních Tasovicích.⋌(dan)

FASTAV ZLÍN – ZBROJOVKA BRNO 2:0 (1:0)

Branky: 42. Poznar, 53. Železník z pen. Rozhodčí: Kozubík – Matějka, Ruman. Diváci: 409.

FC Fastav Zlín: Dostál – Pazdera, Malý (60. Simerský), Hubáček, Benčík – Matějov (64. Holík), Koutný (57. Hájek), Motal (73. Bartolomeu) – Železník (60. Kurtin), Poznar (60. Malcharek), Koukal (46. Bankovič). Trenér: M. Pulpit.

Zbrojovka Brno: Doležal – Hyčka, Buchta, Malík (46. Keresteš), Lutonský – Sedlák, Kaščák, Mezlík – Brigant (46. Doumbia), Omelčenko, Slančík. Trenér: V. Kotal.