Zatímco Severočechům jde o holé bytí ve druhé nejvyšší domácí soutěži, ševci prohánějí nejlepší trojici a pořád mají o co hrát.

„Motivaci bychom samozřejmě měli, i kdybychom byli v tabulce o něco níž, protože každý by si chtěl dokázat, že na spodní příčky nepatří, ale takto je to příjemnější. Pořád zůstáváme ve hře, ačkoliv odestup od prvních dvou týmů je dost velký," probral Kroča zevrubně aktuální situaci ševců.

Cíle jsou již tedy několik kol na Letné pořád stejné. „Ze zbývajících zápasů se pokusíme vytěžit co nejvíc bodů, rádi bychom udrželi stávající šňůru neporazitelnosti třeba až do konce a potom uvidíme, na co to bude stačit. Reálné je třetí místo, kam bychom se rádi posunuli," uvedl zkušený stoper.

A šanci necítí pouze zlínští fotbalisté. Z poněkud opožděného zimního spánku se probrali i příznivci ševců. Na předchozí domácí duel se Žižkovem jich zavítaly dobré dvě tisícovky.

„Všichni věříme, že po prvních jarních kolech, kdy počasí fotbalu příliš nepřálo, navíc se hrávalo už od pěti hodin, se to začíná pomalu obracet. Teď už se dá v krátkém tričku vydržet nejen na hřišti, ale také v hledišti a utkání hrané v sedm hodin večer pod umělým osvětlením má svoji atmosféru. Když přijde alespoň tolik diváků jako na Žižkov, a třeba ještě i o něco více, bude to další krůček směrem kupředu," říká Kroča.

Přispět by k tomu mohl i exligový soupeř z Mostu. Severočeši sice momentálně balancují na hraně sestupu, díky sportovnímu manažerovi Tomáši Řepkovi však patří mezi divácké taháky.

„Čekám zápas jako každý jiný ve druhé lize. Všechna utkání jsou vesměs vyrovnaná, soupeř bude určitě poctivě bránit a bude jenom na nás, abychom mu dokázali vnutit naši hru, dostali jej pod tlak, dali góly a zápas dotáhli do vítězného konce," nechal se slyšet 32letý fotbalista se zkušenostmi z nejvyšší skotské soutěže.

K tomu však potřebují ševci uspět v disciplíně, která se jim v tomto mistrovském ročníku příliš nedaří. Na svém kontě mají již pět venkovních vítězství včetně posledního střetnutí v Ústí nad Labem, z předchozích čtyř případů ovšem dokázali pouze jednou plný bodový zisk ze hřiště soupeřů potvrdit také na Letné. Stalo se tak loni na podzim, kdy výhru ze Žižkova okořenili domácí kanonádou proti Ústí.

„Většinou ovšem platilo, že to bylo o nás a o tom, jestli proměníme šance. Třeba po výhře v Čáslavi jsme měli před dvěma týdny doma na lopatě také Žižkov, a kdybychom po poločase vedli třeba 4:1, nikdo by se nemohl divit. To samé na podzim po výhře v Mostě. Doma kluci mačkali Střížkov, hráli na jednu bránu, trefili tyčku, břevno, ale gól jim prostě nebyl souzený. Nic jiného bych v tom nehledal. Každopádně je to výzva, abychom i tuto statistiku prolomili," nabádá Kroča.