Zlínští pak v boji o třetí místo v duelu plném emocí se štěstím udolali brněnskou Gioia, když o svém úspěchu rozhodli v posledních třech minutách, kdy otočili výsledek z 1:3 na 4:3.

„Tolik emocí nepamatuji. Nepřesní sudí se podepsali na hře natolik, že byly k vidění nejen potyčky a šťouchance, ale i mnoho modrých karet, v našem týmu hned tři," popsal situaci v rozhodujícím duelu hrající kouč Zlína Zdeněk Julina.

V nervydrásající koncovce to byl právě on, kdo se necelou půlminutu postaral o vítěznou bronzovou trefu.

„Za stavu 1:3 jsem si vzal timeout a domluvili jsme se, že do koncovky dáme vše. Jsem rád, že nám to vyšlo, kluci dřeli jako koně," zářil štěstím kouč, který přitom v koncovce zápasu postrádal hned tři klíčové hráče (Cieslar, Stojaník, Hnilo).

„Menší střídmá oslava již proběhla v kabině, spíše jsme si ale jen zakřičeli a zazpívali. Já ještě totiž spěchal na přípravný zápas ve velkém fotbalu za Mladcovou. Velké oslavy se zakončenou nás čekají teprve v sobotu," už se těší Julina.

„Za předvedený výkon jsme si bronz zasloužili. Škoda vyrovnaného semifinále, ve kterém ale nakonec byli o fous lepší Pražané," sportovně uznal trenér, který nakonec, jak slíbil, společně se spoluhráči vybral a odměnil nejlepší a nejhlasitější fanoušky.

„Staly se jimi manželky hráčů z Poličky, které nás po celý víkend hodně freneticky – řehtačkami a bubny – povzbuzovaly. Za to si odvezly dárkový balíček se sladkostmi, ale i něčím tvrdším," pousmál se.

Přestože mistrovská sezona skončila, zlínští sáloví fotbalisté ještě nic nebalí. Koncem dubna je totiž na Korsice čeká evropský pohár (UEFS). „Do konce týdne musíme vybrat a poslat naši sestavu. Poněvadž se nám ale k naplnění stotisícového rozpočtu žádného většího sponzora najít nepodařilo, bude si muset každý vybraný jedinec přispět asi osmi tisíci z vlastní kapsy," pokrčil rameny Zdeněk Julina.

Výsledky – semifinále: SMR Plus Zlín – Chemcomex Praha 3:4 (Haloda, Julina, Stojaník – Fichtner 2, Ohnsorg, Uhlíř) a 2:3 (Hnilo, Cieslar – Ohnsorg 2, Havrda), Polička – Gioia Brno 1:1 a 4:3.

O 3. místo: Zlín – Brno 4:3 (branky Zlína: Cieslar, Ulman 2, Julina).

Finále: Chemcomex – Polička 2:1.