Novinkou pro ně bude po letech návrat do „neznámé" skupiny D. „Poněvadž se nám podařilo kádr a zejména nejzkušenější hráče v něm udržet, i přes neznalost nových soupeřů věřím, že budeme opět atakovat přední příčky. Potají opět sním o medaili," přiznal s úsměvem Otépka, jenž drží snovou sérii – pod jeho vedením totiž Valaši ještě v mistrovském zápase neprohráli a jarní spanilou jízdou dosáhli na senzační bronz!

„Podzim nebude snadný, hodně bude záležet na vstupu do sezony," uvědomuje si 34letý v minulosti dlouholetý hráč Slavičína. „Po více než třinácti letech jsem ale v minulých dnech přestoupil do Zádveřic, účastníka zlínské IV. třídy. Již pět let totiž místnímu předsedovi Jardovi Mackovi slibuji, že si v místě bydliště zahraji. V plánu mám tři čtyři zápasy a v zimě asi registračku opět převedu do Slavičína," směje se.

Na prvním tréninku přivítal dvacítku fotbalistů. „Prakticky nikdo neodešel, jen na plastiku vazu v kolenu Plšek, který podzim nestihne a Šindler se vrátí ze studií v zámoří až na konci září," upřesnil aktuální stav trenér, který ale s otevřenou náručí přivítal ze Vsetína navrátivšího ofenzivního záložníka Lukáše Matůše a po nemoci univerzála Vojtěcha Kaluse. „Mimo to přišli na dvoutýdenní zkoušku dva mladí kluci z Bylnice a útočník Libor Žáček ze Slopného. S doplněním čtyř talentovaných dorostenců bude kádr uzavřen, nikoho dalšího již nehledáme," potvrdil Otépka.

Po dvoutýdenním bloku, kdy společně trénuje první i juniorský rezervní tým, divizní celek po přátelácích v Dubnici a Zlínem B (20. 7. od 17.30 v Pitíně) prověří formu před soutěží zápasy Mol Cupu. „V předkole 23. července vyzveme Valašské Meziříčí a abychom se ukázali i divákům na druhé straně Slavičína, bude se hrát od 17.30 hodin v Pitíně," upřesnil trenér TVD s tím, že ambice týmu v pohárové soutěži jsou ty nejvyšší. „Moc rád bych postoupil a pak vyzval v prvním kole Kroměříž. Je to pro mě srdeční záležitost, neboť jsem zde zažil jedno z nejlepších svých angažmá, když jsme málem postoupili do druhé ligy," zavzpomínal Otépka, jehož tým by pak případně ve 2. kole podle všeho vyzval druholigové Znojmo. „Jsme při zemi, proto máme připraven i záložní plán. Pokud vypadneme již v předkole, generálkou se pro nás stane duel s HFK Olomouc."

Vstup do nového soutěžního ročníku bude pro Slavičín více než zajímavý. Hned na úvod jej totiž čekají dvě derby. „Los nás nešetřil. Sedmého srpna vyzveme nováčka z Holešova, následně jedeme do Brumova. Co více si ale mohou diváci přát. A zejména ti naši, neboť se zde sešla jedinečná generace, což se již nemusí hned tak opakovat," je přesvědčen kouč TVD, který udělal jednu neplánovanou změnu ve svém trenérském týmu. Studijně vytíženého Michala Švacha dočasně nahradí Luboš Hnilo.

„Velký otazník visí i nad mou budoucností, neboť se může stát, že z pracovních důvodů budu muset na nějaký čas změnit destinaci. S vedením jsem dohodnutý, zatím podle všeho bych měl podzim odtrénovat," dodal optimisticky Milan Otépka.