Starší dorostenci Slavii podlehli a nadále jsou čtvrtí za ostravským Baníkem, s nímž mají stejný počet bodů, ale horší vzájemnou bilanci. „Boj o medaili už nemáme ve své moci. Musíme porazit Teplice a čekat na zaváhání Baníku,“ ví dobře kouč Jiří Chytrý.

Jeho výběr se dlouho držel na medailových pozicích, ale v závěru sezony mu došel dech. Tým nejvíce doplácí na střeleckou nemohoucnost. Největší slabina se projevila i během posledního utkání v Praze. Domácí šli po velmi sporné penaltě do vedení, těsně před přestávkou vyrovnal Tomáš Kutňák. Jenže po změně stran Slavia udeřila podruhé a Tescoma už nedokázala odpovědět. „Nepohlídali jsme centr do vápna, a bylo to. Utkání hodně ovlivnila srážka našeho Beránka s protihráčem, čtvrt hodiny se nehrálo. Ale i tak jsme zase měli několik zcela vyložených šancí, které jsme měli proměnit. Ale z hlediska herní kvality nemám klukům co vytknout,“ pravil Chytrý.

Mladší dorostenci dobře věděli, že v případě vítězství by si kolo před závěrem první ligy zajistili titul. Touha po úspěchu jim ale svazovala nohy. Přestože soupeře přehráli, nedokázali ani jednou skórovat a nepotvrdili tak pozici nejlépe střílejícího celku. „Vypracovali jsme si šest vyložených příležitostí, jenže v koncovce nám tentokrát scházel klid. Bylo znát, že titul máme na dosah. Nasazení hráčů a předvedená hra ale byly naprosto v pořádku,“ poznamenal trenér Tescomy Jan Somberg, jenž připravuje svůj tým na nejdůležitější bitvu letošní sezony.

Zlín má před druhou Ostravou náskok dvou bodů a díky lepším vzájemným zápasům mu jakýkoliv nerozhodný výsledek s Teplicemi zajistí prvenství. „Na remízu ale určitě hrát nebudeme, protože soupeř je hodně kvalitní, vždyť dvakrát dokázal porazit Olomouc. Přesto věřím, že uspějeme a získáme zlato,“ věří Somberg, který pamatuje poslední mistrovský titul zlínských mladších dorostenců. V sezoně 1991/1992 se na něm podílel jako hráč. V sestavě tehdy nechyběli třeba Miroslav Holeňák nebo Dušan Tesařík, kteří se později prosadili i v nejvyšší soutěži mužů.