FASTAV ZLÍN – VIKTORIA ŽIŽKOV

dnes od 19 hodin

Vzájemná bilance ve II. lize: 8 zápasů: 2 – 1 – 5, skóre 5:9

Pro přísného stratéga ševců přinese 3. kolo Fotbalové národní ligy speciální zápas. Žižkov ještě v roce 2011 vedl, postoupil s ním do první ligy. A dokonce za něj v minulosti kopal.

„Beru to jako důležité utkání, ale rozhodně ne z pozice, že jsem za Viktorku hrál a pak jsem ji i koučoval. Potřebujeme tři body, abychom měli co nejlepší start do nové sezony," poznamenal Martin Pulpit, který před třemi lety skončil na lavičce pražského celku kvůli neuspokojivým výsledkům.

Na dnešního soupeře mají domácí špatné vzpomínky. Loni Pražané na Letné vyhráli 2:1. „Kádr Viktorky se hodně změnil, už tam není taková bojovnost, přišli spíš techničtí hráči," upozorňuje Pulpit, že Zlín narazí na jiného soupeře. „Ale osa zůstala. Súkeník, Podrazký, Voltr, ti budou hodně nebezpeční."

Jeho slova potvrzuje i fakt, že Viktorka hned v úvodním kole překvapivě porazila exprvoligovou Olomouc 2:1. V minulém utkání doma ale jen remizovala s Pardubicemi 1:1. „Dá se říct, že výhra s Olomoucí byla navíc a remíza s Pardubicemi zase ztráta," hodnotil utkání obránce hostí Patrik Dressler.

Ani dnes to podle něj nebude jednoduché. Tím spíš, že Viktoria Žižkov vůbec poprvé v sezoně zajíždí na trávník soupeře. „Můžeme očekávat hodně bojovné utkání s velkým nasazením. Chce to využít šance a věřím, že přijedeme s dobrým výsledkem," míní třiadvacetiletý stoper.

Ševci mají zatím v tabulce čtyři body. Po nepovedené domácí bezbrankové remíze s Třincem zabrali a odvezli si z trávníku nováčka z Kolína vítězství 2:1. Prohrávali, ale nakonec po brankách Poznara a Chmela duel otočili.

I tak má Pulpit ke spokojenosti daleko. Vázne souhra a v koncovce má Zlín také co napravovat. „Musíme se zlepšit. Za výkon v utkání s Kolínem jsme si nezasloužili ani bod," zlobil se sedmačtyřiceti­letý kouč.

Kritický byl i po středečním utkání 2. kola Poháru FAČR. Moc nescházelo a ševci derby na hřišti Kroměříže nezvládli. Zachránil je až gól Malcharka na 1:1 v nastavení a penaltový rozstřel. Ten vychytal útočník Poznar, který vystřídal vyloučeného brankáře Žukowského.

V utkání dostali šanci hráči širšího kádru. A podle Pulpita zklamali. „Mohli jsme se přesvědčit o jejich výkonnosti, která není dobrá. To je realita," kritizoval po vydřeném postupu hráče Pulpit, který dnes nejspíš vyšle na trávník totožnou sestavu jako proti Kolínu.

MARTIN VRBAS