„Byla by škoda, kdybychom náskok ztratili. Mužstva ze špičky neztrácejí, když zaváhají, tak je to remíza, je potřeba tedy dále urvat každý bod. Na začátku zbývalo čtrnáct dílků, teď je jich osm. Když se jde do schodů, tak se zadýchává a je to horší. Věřím, že utkání zvládneme a dokážeme jít dále," uvedl trenér Fastavu Bohumil Páník.

Směrem k duelu s Jihomoravany by se zdálo, že pro rozjeté mužstvo s šesti výhrami v řadě je připraveno lehké sousto, soupeř je v tabulce dvanáctý. Ale pozor.

„Pořád je to bývalý ligový tým se zkušenými hráči. Myslím, že neskončí dvanáctí a příští sezonu budou mít vyšší ambice. Teď se ve Znojmě vše konsoliduje. Hráči nemají co ztratit, přijedou si to rozdat a ukázat kvality, přitom budou chtít odčinit domácí prohru s Varnsdorfem. V útoku je silný Žondra, v obraně agresivní Dreksa. Stojí před námi výstražné, červené světlo," je obezřetný 58letý stratég.

Nicméně primárně se ševci chtějí soustředit sami na sebe. „Je to v nás, každý musí odevzdat maximum na hřišti. Hráči si sami uvědomují, že když je úspěšný tým, jsou úspěšní i oni, je to pozitivní," potvrdil Páník.

Duel na podzim skončil 2:2 a hlavním arbitrem dnes bude Zbyněk Proske.