„Kluci měli těžký týden po zápase v Opavě, kde to pro nás nedopadlo dobře, a jsem hrozně rád, že ukázali svoji vnitřní sílu. I za nepříznivého stavu mužstvo ukázalo, že umí makat, bojovat a znovu mu to přineslo tři body. Za to bych chtěl hráčům určitě poděkovat, protože víc než fotbalovost rozhodovaly morálka a větší touha po vítězství," konstatoval po utkání zlínský trenér Marek Kalivoda.

Pro ševce přitom zápas nezačal dvakrát šťastně. V první půli sice měli více ze hry, jenomže Táborsko, kterému okatě připískával sudí Proske jednu standardní situaci za druhou, šlo těsně před přestávkou do vedení. To se po Šimákově volném přímém kopu zblízka prosadil Krch.

„Mužstvo musím pochválit, že jej neskolil tento okamžik a hráči dokázali okamžitě zareagovat a výsledek otočit," předeslal další průběh trenér ševců.

„Do utkání jsme přitom vstoupili velmi dobře, jenomže v době, kdy jsme měli o přestávce dostatek času hráče upozornit a nachystat na začátek další půle, jsme v nástupu do druhého poločasu nepochopitelně dvakrát zaspali a domácí jsme nechali otočit výsledek zápasu," hněval se kouč Táborska Lukoš Zákostelský.

Ševci nejprve potrestali faul na Hrušku proměněnou penaltou Železníka, za další tři minuty si našel odražený balon Motal a nádhernou střelou k tyči převážil misky vah na stranu ševců. Jenže hosté se nepoložili.

„Za stavu 2:1 bych si představoval, že se tempo naší hry pod zkušenými hráči změní a nepustíme soupeře do dalších šancí. Zápas jsme mohli dohrát v klidnější atmosféře," věděl Kalivoda, neboť hostující Kočí precizně provedeným přímákem srovnal na 2:2.

A drama pokračovalo. Jeho rozuzlení přišlo sedm minut před koncem, kdy po dlouhém autu Pazdera a následném prodloužení Poznara propadl míč až k volnému Malcharkovi, jenž dotlačil míč až za brankovou čáru.

ČTĚTE TAKÉ: Slízl jsem smetanu, odmítal chválu Malcharek

„Když už to vypadalo, že utkání skončí nerozhodně, respektive vyhraje ten, kdo vstřelí gól, protože šance byly na obou stranách, dopustili jsme se hrubé a neomluvitelné chyby. Hráč Malcharek zůstal sám ve vápně, přestože měl určeného svého osobního strážce, a rozhodl. Touto porážkou jsme se dostali do velmi kritické situace," konstatoval trenér Jihočechů.

„Pro diváka šlo určitě o zajímavý zápas, na můj vkus však až příliš velký blázinec. Při zkušenosti hráčů, které máme k dispozici, bychom takové utkání měli zvládat lépe. Ovšem Táborsko na druhou stranu prokázalo kvalitu v těch činnostech, které jsou nebezpečné na hřišti soupeře. Ze standardních situací a brejků nám hosté pořád hrozili," uznal zlínský kouč, jenž vyzdvihl zejména výtečně hrajícího Motala.

„O místo v základní sestavě si řekl už během zimní přestávky, hrál výborně, jenomže před generálkou se smolně zranil a na svou šanci musel čekat. Dočkal se dnes a jsem velmi rád, že to zvládl. Vstřelená branka a vítězství k tomu jsou pro něj tou nejlepší odměnou. Věřím, že nejenom jej ale i zbytek mančaftu tento výsledek nakopne. Celý tým ukázal velkou vnitřní sílu," doplnil Kalivoda.

FC FASTAV ZLÍN – FC MAS TÁBORSKO 3:2 (0:1)

Branky: 46. Železník z pen., 49. Motal, 81. Malcharek – 45. Krch, 57. Kočí. Rozhodčí: Proske – Kotík, Trávníček. ŽK: Malcharek, Motal, Červenka, Malý, Ruskovský – Krch. Diváci: 596

Zlín: Kořínek – Pazdera, Kroča, Malý, Červenka B. – Železník, Motal, Polách (90. Elšík), Hruška (68. Matějov) – Malcharek, Poznar. Trenér: Marek Kalivoda.

Táborsko: Fryšták – Mašek (85. Macha), Radoš, Mráz, Krch – Šimák (62. Dobal), Kočí, Ciferský, Sladký – Džafič (71. Dolejš), Presl. Trenér: Luboš Zákostelský.

DALŠÍ VÝSLEDKY: Pardubice – Vlašim 2:1 (12. Petrus, 79. Petrus – 62. Wojnar), Sokolov – Znojmo 0:0, Bohemians Praha – Ústí nad Labem 1:1 (55. Očovan – 23. Moulis), Most – Čáslav 2:1 (53. Ibragimov, 90. Žižka – 10. Melissopoulos), HFK Olomouc – Žižkov 0:0, Bohemians 1905 – Opava v neděli, Karviná – Varnsdorf odloženo.