„Večer jsme si s kluky moc užili. Za ocenění děkujeme všem, kteří nás v této anketě podpořili a dali nám hlas. Jsme rádi, že jsme díky loňskému úspěchu v poháru MOL Cup a následnou účastí v Evropské lize mohli zviditelnit město i kraj. Teď musíme pořádně zabrat, abychom se tady třeba zase znovu mohli setkat,“ prohlásil za celý tým kapitán Fastavu Josef Hnaníček.

Mezi desítku vyvolených se v kategorii jednotlivců dostal brankář Stanislav Dostál.

„Být vybrán z týmového sportu k individuálnímu ocenění je skvělý pocit a chtěl bych poděkovat hlavně své rodině, která vždycky stojí za mnou. Nemohu ale zapomenout ani na své bývalé, tak i na současné spoluhráče. Díky nim tady můžu teď být,“ uvedla při přebírání ceny opora ševců.

Loňský nadmíru úspěšný rok je ale dávno zapomenutý. Zlínští se po mizerném vstupu do jarních odvet dostali do nečekaných problémů. Po domácí porážce s Plzní klesli v tabulce HET ligy až na třinácté místo. Před patnáctou Zbrojovkou Brno mají pouze dvoubodový náskok. V neděli navíc hrají v Edenu, kde to proti dobře hrající Slavii budou mít velmi složité.

„Vždycky je nějaká šance,“ říká krajní obránce Fastavu Miloš Kopečný.

Mladý zlínský stoper Ondřej Bačo (ve žlutém dresu) si na podzim zahrál Evropskou ligu. V základní skupině narazil i FC Kodaň.
Reprezentace mi do sestavy Zlína nepomůže, ví uzdravený Bačo

„Doufám, že náš výkon bude ještě lepší než doma s Plzní. Už by to totiž chtělo získat alespoň bod,“ uvědomuje si čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Sílu sešívaných zná také mladý stoper Ondřej Bačo, který se po zranění dostává do podzimní formy a v minulých dnech byl součástí výběru reprezentační jednadvacítky.

„Slavia patří k top českým týmům. Má velkou sílu, navíc hraje doma. My ovšem nepojedeme do Prahy prohrát. Všichni věříme, že tam můžeme uspět,“ říká odhodlaně Bačo.

Zatímco spousta fanoušků má o výsledku předem jasno, hráči věří v úspěch.

Uspět na půdě mistra ovšem nebude jednoduché. Zatímco ševci stále čekají na první venkovní výhru, Pražané v Edenu klopýtli pouze s Libercem a před vlastním publikem jsou nejlepším týmem z celé ligy!

„Slavia je určitě favoritem, ale zápas bude hlavně o nás. Pokud se vyvarujeme laciných chyb, směrem dopředu budeme odvážní a aktivní, máme šanci,“ věří zlínský trenér Vlastimil Petržela.

Rozjetá Slavia se ale bude těžko zastavovat. Sešívaní naposledy povstali na Letné. V derby se Spartou ve druhém poločase umazali tříbrankovou ztrátu a proti rivalovi vydolovali cenný bod.

Český realizační tým reprezentace v malé kopané: zleva stojí masér Jakub Lang, vedoucí Jakub Štefek, asistent kouče Stanislav Bejda, hlavní trenér Radek Pokorný a kustodi Karel Kristen s Jiřím Novákem.
Těžko se hledá někdo, komu sedne má kšiltovka, říká o nástupci Štefek

„Jsme za něj rádi, ale při cílech, které máme, jsme dva body ztratili,“ říká kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

„Trochu jsme odčinili první poločas a ukázali jsme, že v týmu dřímá velký duch, bojovnost a síla. Potřebujeme každý zápas hrát na vítězství,“ přidává nový trenér Pražanů, který spoléhá i na stopera Jakuba Jugase.

Zlínského odchovance a bývalého kapitána Fastavu čeká v neděli velmi pikantní zápas.

„Na utkání se ale těším,“ říká důrazný zadák, který se proti mateřskému klubu chce vytáhnout.

Jugas si po přestupu ze Zlína do Slavie vede dobře. V červenobílém dresu odehrál devatenáct ligových utkání, což je společně se Součkem a Hušbauerem nejvíce ze všech. Navíc byl nominován do národního týmu, na China Cupu ale nenastoupil.

Obránce Zlína Miloš Kopečný (ve žlutém dresu) na jaře naskakuje celkem pravidelně. Se spoluhráči si „užil“ i mrazivý duel v Karviné, kde ševci prohráli vysoko 0:4.
Trenér rasista? Dělali jsme si z toho srandu, říká Kopečný

HET liga, 22. kolo -

SK Slavia Praha (2.) – FC Fastav Zlín (13)

Výkop: zítra v 18 hodin, stadion Eden

Rozhodčí: Hrubeš - Kříž, Myška (Příhoda)

Ligová bilance: 20-4-1. Poslední zápas: 1:1, 23. září 2017

Předpokládané sestavy: Slavia Praha: Kolář – Frydrych, Jugas, Deli, Bořil – Souček – Stoch, Hušbauer, Sobol – Tecl, Škoda.

Zlín: Zlámal – Matejov, Bijimine, Gajić, Bartošák – Ekpai, Jiráček, Hronek, Holzer – V. Vukadinović, Vyhnal.
Tip Zlínského deníku: 2:0