Úplně jej ale tato zpráva nepřekvapila. Všichni totiž sledovali kroky Varnsdorfu, jenž ve finále marně sháněl záruky na přebudování svého stánku dle požadavků týmů hrajících nejvyšší soutěž. „Ve fotbale nedělám první den, ale byli jsme v situaci, kdy jsme museli čekat na oficiální vyjádření, respektive nabídku. Ta nakonec přišla a jsme jí potěšeni. Současně ji ale vnímám jako velký závazek od všech, kteří nás podporují – sponzory počínaje a fanoušky konče," doplnil.

Přestože je sám v otázce návratu Zlína mezi elitu po dlouhých šesti druholigových sezonách optimistou, své definitivní ano nabídce svazu ještě dnes odpovědět nedokázal. „Zlín není Plesar, jsme akciová společnost, která má své vedení. A to musí společně takto zásadní krok vynést. Právě proto jsme na páteční 14. hodinu svolali mimořádné společné zasedání představenstva, dozorčí rady a majitele klubu. Dříve naše rozhodnutí určitě nepadne, stejně jako musím nejpozději do 16. června sdělit svazu náš verdikt," upřesnil šéf zlínské kopané.

Přestože Fastav na vytouženou druhou postupovou příčku své jarní snažení nedotáhl, v klubu vládne s uplynulým rokem spokojenost. „Po zimních změnách v klubu a realizačním týmu jsme si dali dva cíle – aby první tým skončil do čtvrtého místa a zachránili dorostence v celostátní lize. Oba jsme splnili a navíc držíme v ruce nabídku na první ligu," raduje se Plesar.

Rozhodně ale v klubu na vavřínech neusnuli a ve světle posledních informací ohledně druhé postupové příčky do Synot ligy i v „hluchém" období tvrdě pracovali. „Jsme rádi, že od města i kraje cítíme velkou podporu do budoucna v otázce zabezpečení práce s mládeží. Co se týče podpory profi fotbalu, zde se musíme spolehnout na stávající a nové reklamní partnery. Pokud zamíříme do první ligy, je jasné, že k úspěšnému účinkování bude třeba rozpočet navýšit, v ideálním případě až o polovinu," přiznal šéf klubu. „Čekat, že by nám někdo dal sto milionů, je naivní, ale budeme se snažit zajistit co nejvíce prostředků, k čemuž bude potřeba i nových partnerů," je si vědom.

Současně ale vedení klubu čeká ruku v ruce s trenéry řešení sportovní stránky. Poněvadž s koncem sezony vypršely celému realizačnímu týmu kontrakty, kdo povede Zlín v nové sezoně, ještě není stoprocentně jisté. Třebaže dohoda se stávajícím trenérem Bohumilem Páníkem je na spadnutí. „Během víkendu by mělo být jasno. Následně budeme společně pracovat na případných změnách v kádru," potvrdil Plesar.

Podle všeho by stávající úspěšný kádr měl být z větší části zachován a jen doplněn o pár jmen s ligovými zkušenostmi. „Hráči mají důvěru, na jaře zaznamenali velký úspěch, když vyhráli 10 ze 14 duelů. Na druhou stranu víme, že bude potřeba tým na některých postech posílit. Nějaká jednání již probíhají, ale vše doladíme s trenérem. Přestože první liga začíná o týden dříve než druhá, zkracovat dovolenou hráčům nebudeme. Opět společně začnou pracovat 19. června a už o den později je ve Slavičíně čeká první přípravný zápas," dodal Milan Plesar.