GORNIK WALBRZYCH – FASTAV ZLÍN 1:4 (1:3)

Úvodní branku vstřelili sice domácí, ale Zlín ještě do přestávky průběh otočil ve svůj prospěch.

„Potřebovali jsme nějaký zápas, v němž bychom se výrazně gólově prosadili a zvedli si tak sebevědomí. Čtyři vstřelené branky nás dostali do pohody. Zaměřili jsme se především na finální fázi," řekl trenér Zlína Martin Pulpit.

K utkání měl zlínský kouč k dispozici šestnáct hráčů do pole a dva brankáře.

„Bohužel ve druhé polovině soustředění se nám nevyhýbala zranění a také nemoci. Proto jsme museli zrušit plánovaný zápas v Nitře. Mrzí nás to, ale jinak to nešlo. Celkově lze i přes tyto problémy hodnotit soustředění jako úspěšné. Měli jsme v Polsku vynikající servis včetně regenerace. Přálo nám počasí a hráli jsme na přírodní trávě," poznamenal k ukončenému soustředění Martin Pulpit.

Hráči, kteří neabsolvovali závěr soustředění, by se do tréninku měli vrátit už v úterý, takže jejich start v úvodu jarní části není ohrožen. V sobotu odehraje Fastav Zlín generálku na jarní druholigové boje na Letné s účastníkem MSFL HFK Olomouc.

„Předpokládám, že výkop bude ve stejnou dobu jako jarní premiéra s Mostem, tedy v 18 hodin," řekl Pulpit.

V posledních dnech opustilo zlínský klub trio fotbalistů. Sedmnáctiletý Adam Houser přestoupil do Jablonce. Houser, který nastupoval v reprezentačních výběrech od 16 do 18 let, odehrál v MSFL za rezervu 4 utkání a vstřelil 1 gól.

Záložník Šimon Šumbera přestoupil do Zbrojovky Brno. V brněnském klubu se připravoval už od léta. Šumbera nastupoval především za rezervu (59–8). Ve II. lize nastoupil ke čtyřem zápasům a vstřelil jeden gól.

„Se Šumberou jsem od svého příchodu do Zlína komunikoval. Řekl jsem mu, že šanci, kterou měl už dostat dávno, ode mě dostane. Nevím, co tady bylo mezi Šumberou a předchozími trenéry. On se však rozhodl pro I. ligu. Já se mu nedivím a jako trenér to chápu. Přeji mu, ať odehraje co nejvíc zápasů v základní sestavě," zdůraznil Pulpit.

Další záložník Martin Hruška odehraje jarní část sezony na hostování v třetiligovém Chomutově, kde už dříve působil. Za Zlín nastoupil ve II. lize ke 39 zápasům, ve kterých vstřelil čtyři góly. 

Branky Zlína: Železník 2, Holík, Elšík.

Zlín: Dostál – Pazdera, Malý, Hubáček, Hájek – Salachna, Elšík, Holík, Benčík – Jordan, Železník . Střídali: Kroča, Bartolomeu, Malcharek. Trenér: Martin Pulpit.