Zlín se svým soupeřem protáhl domácí neporazitelnost na šest zápasů v řadě.

FASTAV ZLÍN – ČESKÉ BUDĚJOVICE 1:1 (0:1)

Od začátku to byl na Letné boj plný osobních a především hlavičkových soubojů.

Jediná výrazná šance první půle přišla ve 34. minutě a hned znamenala změnu skore.

Domácí defenziva zaváhala a volného prostoru využil ke vstřelení gólu hostující Funda.

„Začali jsme aktivně. Vysunuli jsme presink a snažili jsme se Zlínu překazit rozehrávku mezi Hubáčkem a Malým. Chtěli jsme vstřelit první gól a to se nám podařilo. Od toho se odvíjelo celé utkání, které moc fotbalové krásy nepobralo," podotkl Luboš Urban, trenér Českých Budějovic.

„V prvním poločase jsme se podřídili hře, která vyhovuje Českým Budějovicích. Hosté vynechávali záložní řadu a první míče hráli hned na útočníky. My jsme se to snažili hrát taky, ale bohužel jsme vyhráli jen minimum hlavičkových soubojů," přiznal domácí trenér Martin Pulpit.

Po přestávce se domácí dostali víc do hry a byli favorizovaných hostům minimálně vyrovnaným soupeřem.

„Do druhé půle jsme stáhli Jordana a posunuli jsme Železníka dopředu. Druhý poločas už byl z naší strany fotbalovější. Byli jsme častěji u míče a dostali jsme se víc k rozehrávce," řekl Martin Pulpit.

Hosté se během úvodní čtvrthodiny druhé půle dostali dvakrát do nebezpečné blízkosti domácího gólmana Dostála, ale ten svým včasným vyběhnutím šance zlikvidoval.

„Báli jsme se standardních situací domácích, ale ty jsme zvládli. Utkání se lámalo na začátku druhého poločasu, kdy jsme si vypracovali dvě gólové šance, ale v obou případech jsme nastřelili gólmana. Kdyby to bylo 2:0, tak bychom asi měli větší klid," poznamenal Urban.

„Možná kdybychom prohrávali 0:2, tak by bylo rozhodnuto," souhlasil Pulpit.

Za svou bojovnost se domácí dočkali v 72. minutě. Obránce Pazdera se překvapivě objevil na hrotu útoku. Zbavil se hostujících stoperů a obstřelil brankáře Křížka – 1:1.

„Domácí bojovali a po naší hloupé chybě ve středu hřiště dokázali vyrovnat," řekl trenér hostů Luboš Urban.

Až do posledních minut hrála obě mužstva aktivně ve snaze strhnout výhru na svou stranu. Blíž k ní měli domácí, ale Poznar ve výhodné pozici minul branku.

„My jsme se nevzdali, bojovali a v závěru nakonec mohl Poznar, kdyby to řešil fotbalovějším způsobem vstřelit vítězný gól. Chtěli jsme uhrát kýžený třicátý bod, který by měl možná znamenat definitivní záchranu klubu ve druhé lize, což se nám podařilo. Cíl, s kterým jsme šli do utkání, jsme splnili. Víc jsme spokojen s druhým poločasem. Utkání bylo rušné, bojovné a určitě zajímavé. Zase jsme se posunuli o kousek dál v naší spolupráci s týmem," řekl zlínský trenér Martin Pulpit.

„Mám smíšené pocity. Jeli jsme sem vyhrát a vezeme si bod. Uvidíme, jakou bude mít váhu v konečném účtování. Myslím si, že jsme byli na domácí dobře připravení. Bylo to utkání plné hlavičkových soubojů. My z remízy tragédii neděláme. Je to škoda. Byli jsme blízko třem bodům, ale i ten bod bereme," dodal kouč Českých Budějovic.

Branky: 72. Pazdera – 34. Funda. Rozhodčí: Nenadál – Mencl, Fišer. ŽK: Jeleček – Novák. Diváci: 1763.

Zlín: Dostál – Pazdera, Malý, Hubáček, Benčík – Železník, Motal (70. Matějov), Hájek, Jeleček (77. Kroča) – Jordan (46. Salachna), Poznar. Trenér: Martin Pulpit.