Ve Zlíně se tak původně plánovaný zítřejší duel s Karvinou neuskuteční, ačkoliv na Letné udělali maximum, aby byla hrací plocha připravená.

„Rozhodčí by pravděpodobně terén uznali jako způsobilý," potvrdil výkonný ředitel zlínského klubu Leoš Gojš, který se zasedání Ligového shromáždění osobně účastnil. Přesto nebyli na Letné z konečného verdiktu nijak rozladěni.

„Na zápas s Karvinou jsme se těšili, ale rozhodnutí o přeložení celého kola bereme jako fakt," konstatoval Gojš.

Navíc práce, které klub kvůli přípravě trávníku na zítřejší utkání odvedl, rozhodně nebere jako zbytečné. Naopak.

„Sníh bychom z hrací plochy stejně museli stáhnout, aby mělo mužstvo kde trénovat. Nemuseli jsme přitom pouštět vyhřívání, protože začátkem týdne se výrazně oteplilo, takže se nám nezvýšily ani náklady," prozradil výkonný ředitel zlínského klubu.

Žlutomodří tak alespoň zvládnou odehrát generálku, kterou minulou sobotu museli kvůli přívalům sněhu zrušit. Ševci se operativně dohodli s Holicí, s níž už mají jarní zápas předehraný ze závěru podzimní části, a zítra dopoledne pocestují na její stadion.

„Je dobře, že v generálce poměříme síly s natolik kvalitním mančaftem, jakým je HFK. Navíc poprvé v zimní přípravě nastoupíme k zápasu na přírodní trávě," uvedl zlínský trenér Marek Kalivoda, jehož družina vstoupí do bojů o mistrovské body příští neděli na půdě vedoucího týmu soutěže Bohemians 1905.

To třeba Hanáci z odkladu startu Fotbalové národní ligy, jak se druholigová soutěž od začátku února nazývá, radost rozhodně nemají.

„Minulý týden jsme o tom hovořili s panem Lubasem (ředitel oddělení profesionálních soutěží – pozn. red.) a ten tvrdil, že se nic takového nechystá a že se bude postupovat případ od případu," řekl trenér HFK Oldřich Machala.

Olomoučtí tedy odehrají první ostrý souboj až příští sobotu v Opavě.

„Pro nás to rozhodně výhoda není, protože jsme měli hrát doma. Hřiště máme dobře připravené, takže radost z toho rozhodně nemáme. Podzim jsme končili zápasem venku a jaro budeme startovat opět venkovním zápasem," kabonil se rozmrzelý trenér Machala.

Proč se nehraje?

„Zástupci klubů po sněhové kalamitě během uplynulého víkendu volali, jestli neodložit 17. kolo. Nechali jsme to na středeční Ligové shromáždění, zjistili jsme stav na stadionech a nakonec se skutečně rozhodli kolo odložit."

⋌Ivo Lubas, ředitel oddělení profesionálních soutěží