VIKTORIA OTROKOVICE – TŘEBÍČ 6:0 (3:0)

Do třetí ligy se přihlásili hodinu před losovacím aktivem, ale její úvod si naprosto podmanili! Fotbalisté Viktorie vyhráli i třetí duel, naprosto drtivě 6:0. Celkově pak mají impozantní skóre 13:2 a jsou první. „Super," usmál se poklidně trenér Marek Sedlák. „Splnilo se to, co jsme si přáli v tajných snech. Ale nepřišlo to zadarmo. Kluci makají na tréninku, v zápasech pracují dobře a teď je to pro ně odměna. A i pro celé Otrokovice. Diváci když přijdou a vidí, že se hraje fotbal, tak to před nedělním obědem můžou mít jako zákusek nebo aperitiv," pokračoval už obsáhleji výborně naladěný 45letý kouč.

Zápas proti Třebíči zvládli jeho svěřenci brilantně. Ve všech herních činnostech byli o dvě třídy lepší a chabému protivníkovi uštědřili v obou poločasech tři branky. „Nechci hodnotit výkon soupeře, jsem hlavně spokojený s tím, co jsme předvedli my. Byli jsme na ně nachystaní," poznamenal Sedlák.

Co chtěl, si na hřišti dělal především Jan Silný, který Horácký fotbalový klub zničil čtyřmi góly v rozmezí 30. až 49. minuty. Proměnil penaltu, pak dvakrát ukázal svou šikovnost ve vápně a nakonec využil hrubky brankáře Matiáška. „Dobré, v pořádku. Útočník má dávat góly a Honza mi čtyřmi zásahy jasně řekl, že je to v pořádku," usmíval se nad koncertem 20letého forvarda otrokovický stratég.

Překvapením pro všechny ovšem bylo, když jej v 56. minutě vystřídal. „Chtěl dávat góly, je hladový, ale musíme myslet i dopředu. Může přijít zranění, karty, proto je potřeba udržovat co nejširší kádr v zatížení. Chtěl jsem jej pošetřit, aby se nevystřílel, a naopak aby v tempu byl Mlčák," vysvětlil Sedlák.

Vedle Silného zazářil ještě kapitán Mazouch, který nádhernými brankami do šibenice otevřel skóre ve 25. minutě a uzavřel jej v 73. minutě. Hosté zahrozili jen v 19. minutě Dočekalem, útočník však zblízka přestřelil, a pak po hodině hry, nicméně tři nebezpečné střely rovněž neskončily gólem.

Branky: 30. z pen., 37., 47. a 49. Silný, 25. a 73. Mazouch. Rozhodčí: Duda. ŽK: Komínek, Dočekal. 255 diváků. Poločas 3:0.

Otrokovice: Balážik – Jasenský, Netopil, Juráň, Rajnoha – Mazouch, Šuranský, Němec (67. Zach), Mlýnek (68. Juhás) – Silný (56. Mlčák), Elšík. Trenér: Sedlák.

Třebíč: Matiášek – P. Chalupa, Komínek, Havránek, Dobrovolný – Ošmera, Chlup, Fall, Florián (62. Novotný) – Válek, Dočekal. Trenér: Zelníček.