„Rozhodně to nebyla náhodná výhra. Většinu času jsme byli lepší a zahodili minimálně šest sedm tutovek," zamrzelo kouče čtvrtého celku skupiny E Vladislava Straku.

HAVÍŘOV – SLAVIČÍN 0:1 (0:0)

Domácí byli aktivnější jen deset minut v první půli a v samém závěru.

„Jinak jsme diktovali tempo hry my. Škoda zahozených šancí Kříže, Petra Švacha, kteří nejednou šli sami na gólmana. Bohužel na tvrdém terénu nás míč ještě tolik neposlouchal," přiznal trenér, jenž stejně jako v přípravě vsadil na nový herní systém.

„Kluci to zvládli. I po přestávce jsme byli lepší a pokračovali v zahazování koncovek, jako například Školní, Šindler či opět Petr Švach. Naštěstí přišla 75. minuta, kdy jsme dosáhli rozhodující trefy," oddechl si Straka, jenž postrádal pouze nemocného Goňu.

Přitom vedení se nezrodilo z nijak velké šance, ale Plškův lob domácí obránci špatně odehráli, čehož využil Pavel Kříž k dopravení míče do odkryté brány.

„Sice se štěstím, ale zaslouženě jsme skórovali. Před zápasem bych bod bral, ale přijít o tři, byl bych naštvaný. Nakonec ale vše dobře dopadlo," pousmál se zkušený trenér.

Dál trápit favority chtějí Slavičínští již v neděli, kdy v úvodním domácím zápase jara přivítají lídra z Vítkovic.

„Sledoval jsem Ostravany o víkendu a rozhodně jej můžeme přibrzdit. Soutěž je vyrovnaná, uspět může kdokoliv s kýmkoliv, proto se nemusíme bát. Rádi zamícháme postupovými kartami," dodal se šibalským úsměvem Vladislav Straka.

Slavičín: Talčík – Kocián, Elšík, Lukaštík, Mezírka – Plšek, Školník – Macek (88. Hladík), P. Švach, Bartoš (46. Šindler) – Kříž. Trenér: L. Straka.