Kádr divizních fotbalistů TVD zůstal pohromadě. Mladý tým má perspektivu


„O všechny máme stále zájem a měli by u nás zůstat,“ pochvaluje si slavičínský kouč Josef Hořák, který také sám zvažoval na konci jara, že by klub opustil. Nakonec se však s vedením dohodl na prodloužení spolupráce.

Možná i proto, že nyní velí velmi mladému a perspektivnímu týmu, v němž pouze záložníci Michal Švach a Daniel Vacula jsou starší třiceti let. Zbytek týmu má věkový průměr 23 roků a po příchodu devatenáctiletého slovenského útočníka Tomáše Čižmára, který dal v uplynulé sezoně deset branek za Lužkovice v I. Btřídě, se ještě sníží.

Že má valašský oddíl před sebou světlé zítřky, ukázal především v závěru jara, které zakončil pěti zápasy bez porážky a ziskem třinácti bodů, což znamenalo páté místo. Ačkoliv si Slavičín oproti podzimu o jednu příčku pohoršil, Hořák vyjádřil s celou sezonou spokojenost.

„Trošku mě mrzí porážka od Napajedel v úvodním jarním utkání na domácím hřišti. Asi jsme byli po podzimu až příliš ukolébáni,“ podotkl Hořák, jenž musí nyní uvažovat, jak nahradit dvacet branek Kříže, který odešel na hostování do druholigových Vítkovic.

„Scházet nám bude hlavně jeho výška. Změníme proto styl hry a budeme hrát více po zemi,“ naznačil trenér Slavičína, který byl s 64 brankami po vedoucí Kroměříži druhým nejlépe útočícím mužstvem divizní skupiny E. Střeleckou fazonu TVD v závěru soutěže odnesl nejvíce Český Těšín, který prohrál na Valašsku v 25. kole 0:10!

Před startem nadcházejícího divizního ročníku proběhla reorganizace divizních skupin, Slavičín však na rozdíl od předchozího roku nepostihla. „Jsme rádi, že jsme zůstali v éčku, zvykli jsme si,“ přiznal Hořák.

Jeho svěřencům však přibyli tři těžcí soupeři, z MSFL totiž do skupiny E sestoupily Hranice, Baník Ostrava B a Brumov. „Juniorka Baníku a Brumov budou lákadlem pro diváky,“ těší se na atraktivní souboje kouč TVD. Ubudou však dvě derby proti Hulínu a Viktorii Otrokovice, které byly přeřazeny do jižní skupiny D.

Klub láká pohár s Tescomou

Velkým lákadlem pro TVD je stejně jako v minulých sezonách Pohár ČMFS. Los prvního kola přisoudil Hořákově družině Třinec. Pokud by se Slavičínu podařilo druholigový celek 29. června vyřadit, čekal by ho v následném dějství souboj s prvoligovou Tescomou Zlín. „Třinec je ale kvalitní tým, budeme to mít hodně těžké,“ pravil Hořák.