Fotbalisté Uherského Brodu výsledkově zvládli i třetí zimní duel. Svěřenci trenéra Martina Ondy po juniorce Slovácka, Holíči a Dunajské Lužné zdolali v přípravě na jarní část MSFL také zlínské mladíky 3:1.

Jedenáctý tým MSFL nerozhodila ani trefa hostujícího Martina Mlýnka po ukázkovém centru Gettlera a nedorozumění brankáře s obráncem. Broďané však výsledek ještě do přestávky otočili. Nejprve si po centru Doliny dali domácí mladíci vlastní gól, pak se po standardní situaci Sklenáře hlavou prosadil David. Triumf Uherského Brodu pečetil povedenou ranou na zadní tyč Hruboš. Na konci utkání ještě po rohovém kopu zazvonilo břevno Šiškovy brány, na druhé straně Mlýnek po hezké individuální akci nepřekonal domácího brankáře.

Další porážku si připsali fotbalisté Kroměříže. Hanácká Slavie v sobotu dopoledne nestačila na brněnskou Líšeň, třetiligovému soupeři podlehla 0:3. Úvodní hodinu se domácí, kteří měli na střídání pouze jednoho hráče do pole, snažili a dobrou hrou si vypracovali hodně šancí. V koncovce se však neuvěřitelně soužili. Brňané se naopak ujali vedení pěknou střelou ze střední vzdálenosti a poté měli nebezpečné zejména standardní situace. V poslední třetině zápasu už byla Líšeň lepším celkem a z rychlých protiútoků přidala dvě branky do sítě Hanáků. Utkání, které mohlo klidně skončit divokou remízou, nakonec výsledkově opanoval celek z brněnské městské části Líšeň.

O víkendu se nedařilo ani Hulínu, který podlehl Kozlovicím 2:4. Spartak si od počátku vedl dobře. Kvalitní kombinace a rychlé výpady na soupeřovu defenzivu platiyl. Z několika slibných šancí však Spartak dokázal vytěžit pouze vedoucí branku Turečka. Několik dalších výpadů poté zastavil ofsajdový praporek asistenta sudího. Slabý den si ale vybrala defenziva Spartaku, která soupeři ulehčila vstřelení všech branek. Tu první dali hosté ještě v prvním poločase. Spartak vedení ještě v první půli stáhl na svou stranu, když po faulu na Malenovského sudí nařídil penaltu, kterou proměnil Josl .
Druhá půle přinesla nezáživnou podívanou. Spartak měl několik slibných akcí, ty však nedokázal dotáhnout do konce. Oproti tomu kozlovičtí nepohrdli několika nabídnutými chybami Spartaku a nemilosrdně je ztrestali. Branky hostí nakonec padly jako přes kopírák. Hosté pokaždé v přečíslení postupně srovnali, otočili a nakonec i navýšili skóre na konečných 2:4.
Hulín nyní čeká kondiční soustředění a po něm příští sobotu další domácí přípravný zápas s FC Vsetín.

První porážku v zimní přípravě poznali fotbalisté Slavičína. Čtvrtý tým divize E na umělé trávě Hrádek prohrál s ligovým dorostem Zlína 0:1. ,,Myslím, že jsme hráli profesorský fotbal a některé prvky, které se nám ve hře objevovali v předešlých utkání jako je vysoký presink, přímočarost, tak to nám teď hodně scházelo. Od nás tam bylo špatné dostupování, ochota většího náběhu za obranu a bez toho se bohužel fotbal hrát nedá. Ono si jen nahrávat a posouvat balón bez běhání prostě nejde. Navíc když proti nám stojí takové běhavé mužstvo, jako byli mladí kluci ze Zlína. Alespoň nám to ukázalo, že nejsme ještě tam, kde bychom měli být. Pořád máme však čas na to tyhle prvky vyladit a některým to otevře oči, že se musí makat pořád na sto procent,“ zhodnotil zápas na klubovém webu nespokojený trenér Slavičína Pavel Prešnajder.

Těsným vítězstvím 3:2 skončilo přípravné utkání Vsetína s Valašským Meziříčím. Domácí byli s herním projevem i výsledkem zápasu. „Viděli jsme v akci záložníka Foltýna, který bude u nás ještě týden na testech, ale z mého pohledu se jedná o kvalitního fotbalistu a rád bych ho uvítal v týmu. Do přípravy se naplno zapojuje také Radim Bublák, který je profesionálním hokejovým trenérem v Brumově a zatím mu to časově kolidovalo. Jsem rád, že jsme dnes herním projevem potěšili přítomné diváky. Měli jsme převahu a mohli jste dát i osm až devět branek. Bylo vidět zlepšení, což nám dodá chuť do další práce v přípravě. Kluci dobře pracovali po celých devadesát minut a máme na čem stavět,“ řekl vsetínský trenér Miroslav Mičega.

Hosté z Valašského Meziříčí při zrušení přípravného utkání rezervy proti Juřince využili tři hráče v čele s nestárnoucím René Fröhlichem a také výpomoci třech dorostenců, protože formující se kádr kosí zranění a nemoci. „Achilovka trápí Žilinského, nemocní jsou Klimpar, Michut nebo Bartozel. Zatím nedorazily gruzínské posily. Z posil nastoupili Mucha s Michálkem. Jsem rád, že nám dnes pomohli kluci z béčka a dorostu. Nechtěli jsme ten zápas rušit, herní praxe je lepší než trénink. Tým stavíme za pochodu a musíme hodně zapracovat hlavně na defenzívě,“ uvedl trenér Valmezu Michal Hubník.

Přípravný fotbal 

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Líšeň 0:3 (0:1), Smrčka 2, Malík.
SK HS Kroměříž: Kofroň (70. Svoboda) - Matoušek, Neubert, Hloch, Blanař - Motal, Cupák - Krhut, Kovář, Moravec (46. Jeleček) - Silný. Trenéři J. Baďura, I. Světlík, D. Klimek.
SK Spartak Hulín – FK Kozlovice 2:4 (2:1), branky Hulína: Tureček, Josl. Hulín: Dostál – Josl, Kostka, Zlámal, Michálek – Šrom, Dvořáček, Malenovský, Tureček, Oulehla – Ondřejka (Hradil, Uličný, Rožek).
Vsetín – Valašské Meziříčí 3:2 (1:0), Jaroš, Zuzaňák, Naňák – Furmánek, Výmola.
Slavičín – Zlín U19 0:1 (0:1), Váňa. Slavičín: Vypušťák – Kocián, Goňa, T. Švach, Mezírka – L. Šebák, Elšík, Školník, Zvoníček, Bartoš – Vaculík (Gergela, O. Šebák, Fojtík, Šťastný, Horáček, Salajka, Fojtů).
Uherský Brod – FC Fastav Zlín U21 3:1 (2:1), R. David, Hruboš, vlastní – Martin Mlýnek.
Viktoria Otrokovice – Púchov 4:1.
Luhačovice – Strání 4:2 (3:0), branky Strání: Frühauf 2,
Brumov – Dulov 15:0,
Újezdec – Malenovice 3:0,
Nivnice – Valašské Klobouky 2:4,
Radimov – Osvětimany 4:0,
Koryčany – Dubňany 6:1, branky Koryčan: Stanislav Gydoš 3, Zdeněk Lysko 2, Patrik Habr.
Otrokovice B – Tečovice 1:2, Nedachlebice – Nevšová 3:8, Slavičín B – Havřice 3:2.