„Jak jsem už mnohokrát říkal, tato soutěž Slavičínu sluší. Raději hrát na této úrovni špici, vyhrávat a bavit diváky než v MSFL kopat v tabulce dole a trápit se. Třetí ligu jsme si již jednou vyzkoušeli a všichni víme, že se do ní hned tak zase nebudeme cpát," směje se kouč TVD Vladislav Straka.

Jeho bilance ve valašském klubu je přitom úchvatná. Po svém návratu totiž dobré dvě třetiny utkání neprohrál a ne náhodou při svém návratu pomohl k spanilé záchraně divize, ale v uplynulých dvou sezonách s týmem vždy bral třetí místo. „Jsem rád, že jsme loňský výsledek hned o pět bodů vylepšili. Navíc vždy tvrdím, že když se dostanete přes magickou padesátku bodů, je to super sezona, velký úspěch," užívá si zkušený lodivod.

„A to náš úspěch mohl být mnohem lepší. Stále mám totiž v živé paměti zbytečné ztráty v Hranicích a zejména v Novém Jičíně, kde jsme po čtvrthodině prohrávali 0:3, kluci to prostě odflákli," moc dobře ví Straka, jehož výběr byl v tabulce domácích zápasů suverénně nejlepší. Utrpěli jen jednu prohru a tři remízy. „Ani výkony u soupeřů zejména na podzim nebyly špatné, ale stejně jako loni to už v odvetách bylo výrazně horší. Nevím proč, kluci to v hlavách asi s vědomím náskoku už nenapálili naplno a to se ve fotbale nevyplácí," posteskl si.

K ještě lepším výsledkům podle trenéra chyběla osoba urostlého útočníka Pavla Kříže, jenž po druhém jarním kole musel pro zranění pro zbytek jara odstoupit. „Přitom začal skvěle – v Havířově dal gól, proti Vítkovicím dva. Přestože odehrál okolo poloviny zápasů, se 14 góly byl naším nejlepším střelcem. Kdo ví, jak bychom dopadli nebýt zranění," připomněl Straka.

S přípravou na nový ročník začnou na Valašsku 10. července. „Hned v sobotu nás čeká turnaj Memoriál Jožky Šuráně. Poté začneme každodenními tréninky s nabíráním fyzičky. První důležitější duel náš čeká v závěru srpna, kdy v rámci Poháru FAČR vyzveme Viktorku Otrokovice. V úvodním kole divize zajíždíme do Krnova," dívá se do diáře kouč, který je rovněž zaskočen počtem nováčků ve skupině E. „Díky různým okolnostem je jich šest, což jsem ve své trenérské kariéře ještě nezažil. Na druhou stranu jsem rád, že do déčka přešel pro nás neoblíbený Přerov, naopak duely v Kozlovicích na jejich krásném stadionu mi budou trochu chybět," zamáčkl na oko slzu Straka.

Kádr by podle všeho měl zůstat ve Slavičíně v zásadě stejný. Proč také měnit něco, co dvě sezony přineslo medailový úspěch. „Důležité je zachování osy týmu v čele s nestárnoucím Pepou Lukaštíkem, který na této úrovni může s přehledem hrát minimálně dvě tři sezony," pochvaluje si kouč, jenž se už těší z návratu defenzivního štítu Vojtěcha Kaluse. Ten na jaře pomohl k záchraně Luhačovicím. „Naopak začátek soutěže nestihne Šindler, který je v USA. I proto jsme oslovili dva tři hráče z nižších soutěží z našeho okolí a uvidíme, jak jednání dopadnou. Každopádně coby farma Fastavu budeme dle potřeby využívat i této výhody," potvrdil Straka, jenž po jarní premiéře s asistentem po ruce Milanem Otépkou bude ve stejném modelu dál pokračovat. „V případě krajní nouze bude připraven do hry. Stále je platný, což hned dvakrát dokázal na jaře za naše béčko," dodal spokojeně Vladimír Straka, jeden z nejúspěšnějších koučů novodobé historie slavičínské kopané.