FC TVD SLAVIČÍN – SK SIGMA OLOMOUC 0:6 (0:0)

Hlavní rozhodčí Zdeněk Kneisl nenechal ani doběhnout posledních pár vteřin do devadesáté minuty a zápas raději za stavu 0:6 ukončil. To už nevidělo pár desítek fanoušků, kteří se po páté a šesté trefě raději zamířili domů.

„Byl to výprask, ale za první půli jsme si až takový příděl nezasloužili. Drželi jsme se soupeřem krok. Od soupeře jsem čekal trochu víc. O přestávce ale asi dostali kartáč a pořádně do toho šlápli," vykládal Straka.

Měl pravdu. V první půli se jeho tým statečně držel. Sigma sice měla herní převahu, spálila si minimálně tři slušné šance. Největší příležitost Slavičína měl po trestném kopu Lukaštíka Macek, ale jeho hlavičku vytěsnil Reichl.

„Domácí mohli jít klidně do vedení," přiznal trenér Olomouce Leoš Kalvoda, který ocenil výkon soupeře v první půli.

„Už jsem tady několikrát byl a vím, že Slavičín je houževnaté mužstvo. Pokud se mu nedá brzy gól, koušou zuby nehty. A to se nám v prvním poločase nepodařilo, třebaže pár šancí jsme tam měli," zalitoval.

Po bouřce v kabině Sigma přidala na pohybu a aktivitě a chybu v rozehrávce Tomáše Švacha využil Plšek.

„To byla hrubá chyba, která soupeře posadila na hrnec. Sigma má kvalitní tým, který zaváhání využil," litoval Straka.

Za stavu 0:2 měl na kopačce kontaktní trefu opět Macek, ale únik ze strany neproměnil, naopak zranil sebe i brankáře Reichla. „Možná bychom se ještě zvedli," uvažoval Straka.

Místo toho ale přišlo olomoucké tsunami, které během půlhodiny pěti trefami Slavičín smetlo. Dva góly obstaral Varadi s Vašíčkem a šestý přidal Rolinc. „I tak to ale byl svátek a užili jsme si to. S porážkou 0:3 bychom byli spokojení, 0:6 je ale až moc. Výsledek mě mrzí, ale rozdíl v kvalitě byl vidět," uznal Straka.

„Ve druhém poločase už se projevilo, že každý tým je jinak trénovaný. Jsem rád, že se nám podařilo dát tolik branek," lebedil si po generálce na úvodní zápas druholigové sezony Kalvoda, který už má představu o základní sestavě, která vyběhne na pražské Žižkově.

„Už se mi nějak vykrystalizovala. Ještě ale nevím, jak na tom bude Hála i další hráči se zraněním," řekl Kalvoda.

Také Slavičín po sobotním zápase počítá zraněné. Od 73. minutě TVD dohrával jen v deseti, jelikož po trojím střídání píchlo Lukaštíka v levém stehenním svalu.

„I vloni týden před sezonou se mu stalo podobné zranění a pak měsíc nehrál. Mám z toho obavy, navíc i Filip Macek musel střídat. Jsou to k vysoké porážce další velmi negativní zprávy," zalitoval Straka.

Branky: 57. a 76. Varadi, 66. a 71. Vašíček, 46. Plšek, 86. Rolinc. Rozhodčí: Z. Kneisl – L. Kneisl, Chlevišťan. ŽK: Švach – Plšek, Vašíček. Diváci: 600.

TVD Slavičín: Talčík – Kocián, Švach T., Lukaštík, Mezírka – Jaroš (70. Dolina), Školník, Matůš, Fojtík (46. Kalus) – Macek (63. Bublák), Švach P. Trenér: Vladislav Straka.

SK Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Dreksa, Škerle, Vepřek – Varadi, Houska, Plšek, Schulmeister (62. Cana), Navrátil (67. Zahradníček) – Vašíček (73. Rolinc). Trenér Leoš Kalvoda.