TVD Slavičín - Třinec 0:5 (0:3)

Domácí začali aktivně a jenom v první půlce si vypracovali tři dobré šance. V té největší orazítkoval Vacula horní tyč třinecké brány. Jak se střílí góly, ukázal Valachům v desáté minutě hostující Kořínek. A když na přelomu 22. minuty přidal Třinec další dvě branky, bylo o vítězi rozhodnuto.

Jakékoliv myšlenky TVD na zvrat zadusil záhy po přestávce svým druhým gólem Kořínek. Pátý hřebík do slavičínské rakve zatloukl střídající Dombi. Domácí se sice snažili a svého soka zatlačili na jeho polovinu, jenže Tomáš Švach, Fojtík i Macek své příležitosti zahodili.

„V poli jsme byli rovnocenní, v některých momentech i lepší, ale soupeř měl úžasnou produktivitu,“ zhodnotil duel slavičínský trenér Josef Hořák, který svým svěřencům ordinuje po odchodu kanonýra Kříže do druholigových Vítkovic jinou taktiku. „Snažíme se hrát po zemi a kombinačně, hráče nutím, aby už míče nenakopávali dopředu,“ podotkl Hořák.

Zatímco pro hosty bylo pohárové utkání generálkou na mistrovské boje, jeho družina začne divizi 12. srpna ve Velkých Losinách. „I přes vysokou porážku, mám z přípravy dobrý pocit. Herně bychom na to měli být dobře, potřebujeme jen zlepšit koncovku,“ dodal kouč fotbalistů Slavičína.

Branky: 10. a 47. Kořínek, 22. Malíř, 23. Pindor, 81. Dombi.

Rozhodčí: Možíš - Kordula, Goňa. ŽK: Vacula, Otépka - Hromada, Belíř. Diváci: 300.

Slavičín: Urbánek - Hořák, Otépka, T. Švach, M. Švach - Kulíšek (73. Macek), Hnaníček, Vacula, Fábry -Kříž (80. Váňa), Fojtík (87. Talčík). Trenér: Josef Hořák.