„Moc se zde nezměnilo, vracel jsem se do známého prostředí. Kádr zůstal prakticky pohromadě. Současný výběr má na to, aby se pokusil opět vyhrát divize E,“ cítí Petr Slončík, jenž se na lavičku valašského celku vrátil po odstoupení svého nástupce Michala Švacha. Ten se rozhodl intenzivně věnovat své nové učitelské profesi. „Zatím mě návrat stál jednu potréninkovou narozeninovou svačinku. Už to na mě zkoušeli i se zápisným, na tyto věci jsou kluci kadeti,“ směje se 44letý trenér.

Nad návratem do Slavičína bývalý ligový fotbalista dlouho neuvažoval.

„Měl jsem další nabídky, ale TVD byla jednoznačná volba. Mám zde silné vazby, na podzim jsem odešel za lepším od rozdělané práce. Práce ve Slavičíně mi dává největší smysl. Nejsem zde koučem jen prvního týmu, ale vše je provázané všemi kategoriemi. Moc se těším,“ zopakoval Slončík, jenž rozhodnutí přijmout nabídku Fastavu nelituje.

„Naopak. Lituji jen těch věcí, které jsme neudělal!“

Fotbalisté Slavičína (v modrých dresech) na úvod přípravy zvítězili na Vršavě se Zlínem B 2:1
Slavičín otočil utkání ve Zlíně. Herně to bylo slabé, uznal kouč Jelínek

Tým z Valašska začal s intenzivní přípravou již na začátku června.

„Jsem rád, že hráči, kteří měli tendenci skončit, své rozhodnutí i kvůli koronaviru přehodnotili. Jediným hráčem na odchodu je Lukáš Šebák, jenž míří do Štítné, pokud se tedy kluby domluví,“ poznamenal Slončík, jehož výběr pro změnu zkouší jednoho hráče do obrany.

Ambice Slavičína budou opět nejvyšší.

„V první řadě chceme hrát atraktivní, útočný fotbal nejen pro fanoušky. Jestli to bude stačit na prvenství, ukáže čas a jak si povede konkurence. Náš tým má kvalitu, chceme skončit nejvýše,“ uklidnil fanoušky kouč TVD, podle kterého nadcházející ročník divize E nemá jasného favorita.

I díky odchodu Hodonína ze skupiny E, který nahradí Valašské Meziříčí.

„Mezi špičku budou patřit Hranice, Valmez a Kozlovice,“ očekává zkušený kouč, jenž by se v budoucnu další ligové nabídce nebránil.

„V plánu mám přihlásit se ke studiu profi licence. Nyní ale můj pohled směřuje jedním směrem – k úspěšné práci ve Slavičíně,“ dodal odhodlaně Petr Slončík.

Petr Slončík.
Trenér Petr Slončík se vrací k fotbalistům Slavičína