Jak se v letošním ročníku II. ligy už mnohokrát ukázalo, každý může porazit každého. Takže ani v případě, že proti sobě nastupují aspirant postupu a tým ohrožený sestupem, nelze jednoznačně říct, kdo je v zápase favoritem. „Každý zápas je skutečně jiný, proto je těžké se na soupeře nějak speciálně připravit,“ potvrzuje trenér Slovácka Jiří Dekař.

Ten své účinkování na lavičce hradišťského týmu načal výhrou 3:1 nad Vítkovicemi. Heslem „vítězná sestava se nemění“ se však v neděli nebude moct řídit. Citelným oslabením bude neúčast Gondy, který bude absentovat kvůli čtyřem žlutým kartám. „Kdo jej na levém kraji zálohy nahradí, to vám neprozradím, protože to zatím nevím,“ usmívá se Jiří Dekař, který zvyžuje několik variant.

Malý otazníček visí také nad startem Jiřího Perůtky, kterému premiéra v prvním týmu Slovácka vyšla před třemi dny na výbornou. „Má nějaké zdravotní potíže, ale jsem přesvědčený, že bude v pořádku,“ věří ve start svého „koně“ Dekař.

Jaký očekává trenér Slovácka v Hlučíně fotbal? „Oběma celkům jde o hodně, takže to ze začátku asi bude trochu opatrné.“ Na námitku, že remíza pro jeho mužstvo nic neřeší, má připravenou odpověď. „Samozřejmě, že budeme hrát útočně, vzadu ale musíme být obezřetní. A především musíme být trpěliví,“ říká Dekař.

Předpokládaná sestava Slovácka: Bolek ­ Němčický, Šimáček, Ineman, Lysoněk ­ Šultes, Stýskala, Perůtka, Fischer ­ Chmelíček, Matůš.