Už před startem přípravy trenér Malura avizoval, že bude chtít mužstvo posílit především v ofenzivě. A vedení klubu mu zatím přivádí hráče přesně podle jeho přání. Nově se k mužstvu připojili tři forvardi - Aleš Chmelíček a Pavel Šultes z Olomouce a Michal Gottwald ze Slovanu Bratislava, který tak doplnil svého oddílového kolegu Tomáše Slobodu. Ten je ve Slovácku na zkoušce od pondělí. Stejně jako Sloboda i Gottwald je typem vysokého důrazného útočníka.

Olomoucká dvojice Chmelíček, Šultes navíc obdržela nabídku od slovenské Nitry, zdá se však, že by hráči spíše preferovali Slovácko. Do mužstva by mohli přijít společně s obráncem Martinem Hudcem, jehož transfer ze Sigmy je prakticky jistý. Pětadvacetiletý výborný hlavičkář se ovšem zatím do přípravy nezapojil, neboť je po artroskopické operaci. „Všichni hráči jsou zde na zkoušku, zatím jedinou jistou posilou je Roman Fischer, se kterým jsme domluveni na podmínkách a v nejbližší době podepíše tříletou smlouvu,“ řekl na adresu budoucího tvůrce hry Slovácka člen představenstva klubu Petr Pojezný, podle kterého je na spadnutí také dohoda s Alešem Chmelíčkem, jenž v sedmnácti ligových zápasech nastřílel tři branky.

Trenér Malura si naopak bude muset nechat zajít chuť na exkunovického kanonýra Petra Faldynu, kterého nemíní za žádnou cenu uvolnit Jihlava. „Počítáme s ním. Je to sice takový svérázný hráč, ale góly dávat umí,“ tvrdí ředitel FC Vysočina Zdeněk Tulis.

Faldyna, který se stal už podruhé za sebou nejlepším střelcem soutěže, má v Jihlavě vyřízeno hostování z Českých Budějovic až do konce kalendářního roku. „A potom hodláme uplatnit opci,“ hlásí šéf jihlavského klubu, který by měl být jedním ze soupeřů Slovácka v boji o postup do první ligy.

Tým z Uherského Hradiště zakončí první týden přípravy modelovým utkáním. „Po něm se rozloučíme s některými fotbalisty, kteří odejdou jinam na hostování,“ prozrazuje trenér Pavel Malura, který je zatím s přístupem hráčů maximálně spokojen. „Jestli jsem na někom vypozoroval, že přes dovolenou zahálel? Nic takového, tento týden byl navíc takový lehčí, rozjezdový,“ uvedl ambiciózní trenér.