A k tomu všemu se zlínský záložník v závěru první poloviny sezony vážně zranil. Jarní část mistrovských bojů se jej tak se stoprocentní určitostí týkat nebude.

„Celé jaro budu rehabilitovat a dávat se zdravotně do pořádku tak, abych byl nachystaný na začátek letní přípravy. Momentálně jsem bez smlouvy a nové angažmá si musím teprve znovu vybojovat," prohlásil smířeně Šrom, jemuž stopku vystavilo vážné zranění kolene.

„Stalo se to po utkání s Ústím nad Labem na konci dvojfázového tréninku, když jsem šel do souboje," prozradil.

V první chvíli ovšem následným peripetiím nic nenasvědčovalo. „Luplo mi v koleni, nicméně žádnou extra bolest jsem necítil. První vyšetření dokonce ukazovalo pouze na natažené vazy, což měly vyřešit tři týdny v klidu," líčil ofenzivní krajní záložník. Jenomže pouze klidem se nic nelepšilo, a tak přišla na řadu artroskopie.

„Po týdnu jsem se tedy nechal znovu vyšetřit. Důkladnější prohlídka odhalila zkřížený vaz. Okamžitě jsem šel na plastiku," uvedl měsíc po operaci Šrom.

Tím pro něj zároveň skončilo účinkování ve Frýdku-Místku, neboť zbývající zápasy do konce podzimu navštěvoval pouze jako divák.

„Trenér Duhan sice říkal, že by měl o mě zájem i nadále, nicméně hostování ze Zlína mi vypršelo na konci prosince a je jasné, že nový kontrakt dostanu až na základě letní přípravy a především toho, zdali bude koleno v pořádku a snese veškerou tréninkovou zátěž. A to dřív než v červnu nebude," podíval se pravdě do očí 26letý fotbalista.

Přesto v žádném případě svého odchodu na sever Moravy nelituje. Zvlášť když se týden před startem domácího poháru a dva týdny před začátkem mistrovské soutěže ocitl bez angažmá.

„V Sokolově jsme byli během léta na všem domluveni, zničehonic mi ale řekli, že se mnou nepočítají. Byl jsem proto velmi rád, když se mi ozval Frýdek. Za dva dny jsme vše vyřešili," pochvaloval si bleskové jednání.

A pak si užíval jednu velkou pohádku. Valcíři vlétli do soutěže jako neřízená střela a pustošili vše, co jim přišlo pod ruku. Není proto divu, když na derby s Třincem dorazilo víc než sedm tisíc fanoušků!

„Sám jsem nevěřil tomu, co jsme dokázali. Bylo to něco neuvěřitelného. Pobláznili jsme celé město a lidi s námi jezdili i na venkovní zápasy. Ze začátku se nám dařilo úplně vše. Do čeho jsme kopli, to skončilo v bráně," glosoval s úsměvem Šrom.

Zlom nastal paradoxně v již zmiňovaném šlágru s Třincem, který valcíři smolně prohráli.

„Nebyli jsme horší, ale neproměnili jsme šance, zatímco soupeř z jediného brejku rozhodl. Od té doby to šlo s námi z kopce. Nebyli jsme schopni dát gól vůbec z ničeho a začaly nás srážet individuální chyby, které naopak soupeři trestali. Úplně se to otočilo," porovnal fotbalista z Bystřice pod Hostýnem.

Na úplné dno ovšem valcíři nespadli. „Kluci v závěru něco uhráli, dostali se na dvacet bodů a to je podle mě docela slušná výchozí pozice do jarních odvet. Všichni ve Frýdku věděli, že první sezonu se bude hrát o záchranu, proto ani není důvod k nějakému pesimismu," uklidňuje situaci Šrom, jenž se možná v létě pokusí o restart na Letné.

„Stále jsem hráčem Zlína, a pokud o mě budou mít trenéři zájem, začnu tam. Do té doby se potřebuji dát zdravotně do kupy a abych vydělal nějakou korunu, začnu i pracovat," svěřil se fotbalista, který má na svém kontě i jeden start v nejvyšší domácí soutěži.