V duelu zneškodnil řadu šancí soupeře, dvakrát byl však krátký a ševci padli 1:2. „Inkasované branky mě mrzí. Potvrdilo se nám, že máme stále na čem pracovat. K tomu nám pomůže i to, že v Turecku zůstáváme o tři dny déle. Jsem za to velice rád vzhledem ke zdejším tréninkovým podmínkám,“ sdělil Dostál.

Těsná porážka proti podzimnímu účastníkovi Ligy mistrů je slušným počinem, ale pro fotbalisty Zlína mohlo být ještě lépe. Rozhodující gól obdrželi až v úplném závěru zápasu.

„Na polovině soupeře jsme ztratili balon a Ludogorec dokázal přečíslení využít,“ popsal zlínský odchovanec.

Zkušený soupeř zúročil převahu z druhé půle, ve které obracel poločasové manko 0:1. O vedení svěřenců trenéra Bohumila Páníka, který se musel obejít bez lehce zraněných Vukadinoviče a Beauguela, se postaral po půl hodině hry Dame Diop.

„V první půli nám dobře fungoval střed zálohy a útok, takže jsme Ludogorec dobře dostupovali od půlicí čáry a k naší brance se dostával obtížně,“ řekl k povedené části ševců Stanislav Dostál.

Zlínská výprava se měla v neděli vrátit na domácí půdu, ale vzhledem k podmínkám panujícím v Česku si pobyt v Beleku do středy prodloužila. V sobotu mužstvo absolvuje generálku na ligu v Dunajské Stredě a v pondělí 20. února zahájí jarní tažení v Liberci.

LUDOGOREC RAZGRAD – FASTAV ZLÍN 2:1 (0:1)

Branky: 47. Keserü, 90. Quixada – 30. Diop. Ludogorec: Stojanov – Minev, Terziev, Moti, Natanael – Djakov, Sasha, Lukoki, Marcelinho, Joao Paulo – Keseru. Zlín: Dostál – Pazdera (65. Holík), Jugas, Gajič, Matejov – Kopečný – Živulič, Traore, Štípek (80. Masař) – Diop, Fantiš. Trenér: Páník.