„Jakýkoliv majitel nebo sportovní ředitel si přeje být u losu Evropské ligy nebo Ligy mistrů, kde se setkávají zástupci nejlepších klubů v Evropě. Je to velká událost,“ váží si zlínský manažer Zdeněk Grygera.

Pro něj bude účast obzvlášť specifická. Během úspěšné kariéry poznal řadu osobností a teď se s nimi potká na stejné úrovni jako funkcionář. Na přátele se těší.

„Po příjezdu se uvidíme s Pavlem Nedvědem. Po pátečním losu už bude hodně práce,“ prozradil 37letý rodák z Přílep, který hrál s nynějším viceprezidentem Juventusu právě v Turíně a také v reprezentaci.

„A shodou okolností budou v Monaku i agenti včetně Mina Raioly, který tam bydlí,“ vyhlíží Grygera svého bývalého zástupce.

Do Monaka se přitom nepodívá ani zdaleka poprvé. Knížectví má pod palcem z dob svého angažmá v Juventusu.

„Pravidelně jsme jezdívali do Monte Carla. Mám to v lokalitě rád, jen se tam nesmí konat žádná velká akce. To je pak na malém prostoru přelidněno,“ vybavil si.

Vrcholem programu pro něj tentokrát bude los základní skupiny Evropské ligy, kam se Fastav Zlín dostal po vítězství v českém poháru a šťastných okolnostech. Vyslechne si tři sváteční protivníky, přičemž má jedno neurčité přání.

„Líbil by se mi klub z Itálie. Přece jen jsem tam strávil hezké časy, mám to tam rád a chtěl bych na italské půdě prezentovat náš fotbal a náš tým,“ přiznal.
Spolu s ním se losovacího aktu ze Zlína zúčastní také majitel Zdeněk Červenka, ředitel Leoš Gojš a sekretář Lukáš Pantálek. Nazpět se výprava bude vracet v sobotu ráno.

Jaké soupeře bude mít na papíře?

Petr Jiráček (vpravo)
Dostymu můžeme poděkovat za 1:0, ocenil záložník Jiráček