Užíváte si euforii z vítězství?

Po zápase jsme skandovali s pohárem a fotili se, každý si tak odnesl suvenýr. Domů se nám pak cestovalo příjemně a ještě jsme si naplánovali večeři, že v klidu pokecáme. Všechno je to moc příjemné. (úsměv)

Pro vás asi obzvlášť, když jste v penaltách rozhodl, že?

Hodně tomu napomohl Robo Matějov. Suverénně proměnil panenkovský dloubák a radil mi, ať jej také udělám. Poslechl jsem jej a je to dobře. Zakončili jsme turnaj po vzoru legendy soupeře. (úsměv)

Kop jste měl natrénovaný?

Párkrát jsem jej zkoušel na tréninku. V zápase jsem si na něj troufl poprvé.

Vy máte z penalt samé zajímavé zážitky, že? V poháru v Kroměříži jste je vychytal v bráně, teď na podzim jste pro změnu neuspěl v rozstřelu proti Liberci…

Ano, právě ten pokutový kop proti Slovanu jsem měl v živé paměti. Poučil jsem se z něj. Říkal jsem si, že nesmím nad ničím spekulovat, že musím realizovat nápad.

Penalty jste trénovali před finále?

To ne. Úplně jsme nečekali, že by na ně mohlo dojít. Nicméně my máme pár exekutorů, kteří s nimi nemají žádný problém. Trenér Páník před rozstřelem říkal, ať jdou zahrávat ti, kteří se na ně cítí psychicky. A kluci je opravdu suverénně poproměňovali. Byli jsme lepší v rozstřelu. Ukázala se opět mentální síla a naše soudržnost, byť už jsme byli docela unavení.

Finálový zápas snesl na poměry přípravy přísné měřítko, souhlasíte?

Ano, opravdu měl velkou kvalitu. Nebyla to žádná nuda, i když branka nepadla. Na obou stranách bylo dost šancí, ale buď nebezpečí odvrátily obrany, nebo chyběla střelcům důslednost. Diváci si přišli na své.

Fanoušci Bohemians vytvořili utkání výbornou atmosféru. Pomohlo to i vám?

Jsou tím známí, že tým podporují i v přátelácích, navíc to teď měli v Praze. Přijelo jich dost, podporovali svůj tým a také provokovali nás jako soupeře, ale to k fotbalu patří. My jsme odolní a bylo nám to i ku prospěchu. Hlasitá kulisa byla příjemná, blížilo se to ligovému utkání.

Vítěz dosáhl i na finanční prémii. Bude patřit část i hráčům?

Řešili jsme to už v průběhu turnaje se Zdeňou Grygerou a bylo nám přislíbeno, že do kabiny něco přijde, abychom si dali občerstvení a užili si nějakých aktivit. (úsměv)

Jak se vám zamlouvalo prostředí turnaje v Praze na Vyšehradě?

Měli jsme veškerý potřebný servis, bylo to super. Spaní bylo na velké úrovni i příjezd na stadion býval v pohodě. Jen v sobotu před semifinále s Mladou Boleslaví nastaly trochu zmatky, když napadlo dost sněhu. Pořadatelé to nečekali, ale se situací si poradili dobře. Jinak celkově jsme se měli fajn. Po semifinále jsme dostali volno, tak jsme s kluky zašli i do města, poseděli, pokecali, zase utužili partu a užívali si změny prostředí. Před Tureckem to pro nás bylo zajímavé. Vše završila výhra v turnaji, je to úspěch pro celý klub.

V přípravě jste v pěti utkáních ani jednou neprohráli. Naznačuje to, že forma se mužstva drží?

Svědčí to o dobré práci a výsledky jsou pro nás odměnou. Nicméně stále je prostor pro zlepšení, nohama musíme zůstat na zemi. Loňský vítěz Hradec Králové pak sestoupil z ligy. My jsme ale v jiné pozici, než byl on a jeho historii chceme v našem podání změnit.

V úterý odlétáte na herní soustředění do Turecka. Už jej vyhlížíte?

Těšíme se všichni. Utečeme od zrádné umělky a zahrajeme si na travnatých plochách. Navíc se zajímavými soupeři. Jedeme samozřejmě pracovat a nabrat síly před ligou, ale myslím, že i tak si celý pobyt náramně užijeme.