„Jsem moc rád, že to klaplo,“ vrátil se k hektickému dnu.

Jméno mladíka působí na první moment nenápadně, bez známky výjimečnosti. Ale znalci fotbalu vědí, že Zlín si zadělal na výbornou posilu.

Holík patří k největším talentům české kopané. Vyrostl ve Slovácku, avšak zdržel se tam jenom do sedmnácti, protože v listopadu 2015 přestoupil do Slavie

. Ve slavném pražském klubu trénoval s A-týmem a jako bonus si zahrál v předkole Evropské ligy proti Levadii Tallin.

„Zápas se sice moc nepovedl, ale byla to pro mě výborná zkušenost. Slavii vděčím za hodně, naučila mě řadu nových věcí. Přístup i profesionalita byly super,“ zavzpomínal krajní obránce.

Českou ligu si pořádně osahal loni. Na hostování v Karviné nastoupil k 17 utkáním a vstřelil první ligový gól. Načasoval jej umně – na duel se Spartou.

„Karviná mi dala velkou šanci, jsem rád, že jsem tam šel. Byla to dobrá zkušenost,“ svěřil se Holík.

EURO V GRUZII? BYLA TO PECKA, ŘEKL HOLÍK

Sezonu 2016/2017 korunoval na reprezentační úrovni. S výběrem do 19 let si užil červencové EURO v Gruzii. Také tam jednou skóroval.

„Byla to pecka. Na zápas proti Gruzii přišlo dvacet pět tisíc lidí… A skončili jsme třetí, takže to byl úspěch. Na druhou stranu pořád cítíme zklamání ze semifinále, kdy jsme dostali gól v posledních vteřinách. Tým měl minimálně na účast ve finále,“ poznamenal tichý mladík.

Teď se píše září 2017 a fotbalista pocházející ze Záhorovic žije další sny v nadějně rozjeté kariéře. Jen zůstal trochu tajuplný.

„Sny nerad vyslovuji. Mé cíle jsou, abych byl co nejdřív zdravý po svalovém zranění a abych pomohl Zlínu k dobrým výsledkům.“

Možná se ještě ptáte, proč Libor Holík nezůstal ve Slavii. Důvod je jednoduchý, asi byste jej odhadovali správně.

„Slavia jde cestou nákupů a pro mě by bylo těžké se prosadit. Ve Zlíně cítím větší šanci,“ vysvětlil odchovanec Slovácka, který reagoval i na fakt, že se ocitl v konkurenčním klubu.

„Nevím, co kolem toho proběhne, ale Slovácko mě oficiálně neoslovilo, kdežto Zlín měl pro mě výbornou nabídku. Mám možnost si tady zahrát Evropskou ligu a pravidelně nastupovat v lize,“ uvedl.