„Má před sebou budoucnost. Na tréninku je poctivý a důsledný. Jeho povahové vlastnosti jsou velice dobré, nechybí mu ani talent a herní kvalita," charakterizuje 19letého odchovance trenér Fastavu Bohumil Páník. Právě pod ním středoškolský student ve třetím ročníku nyní rozvíjí své dovednosti a bojuje o místo mezi druholigovými profíky.

Ve včerejším duelu zimní Tipsport ligy se mu do statistik zapsalo 83 minut, nejvíce z borců Fastavu. Do zápasu naskočil bez rozcvičky ve druhé minutě poté, co Pazderu píchlo ve svalu. „Bylo to nepříjemné. Měl jsem ztuhlé svaly, špatně se mi sprintovalo," líčí malý, nicméně šikovný štírek, jehož účinkování v zápase ukončil koňar pět minut před koncem.

Jako jediný ze žlutomodrých tak přímo na hrací ploše zažil povedený první poločas a horší druhou půli. „Na začátku hráli zkušení fotbalisté, kteří si hru dirigují. Po změně stran nastoupili kluci, co tolik nehrají za áčko, a to se projevilo," měl jasno fanoušek Realu Madrid, jenž odehrál už i poločas proti Ostravě.

Při duelech Tipsport ligy poznává vyšší úroveň fotbalu, než na jakou je zvyklý z MSFL. „Vše se děje v rychlosti a s důrazem," všímá si Blanař. „Ale zatím v pohodě zvládám," doplňuje se skromným tónem v hlase.

V pauze se mu nepřímo povedl už jeden „počin". Spolu s Lukášem Pazderou silně obsadil pravý post obrany, a místo tak nezbylo pro Vlastimila Vidličku. Pocity Blanaře se mísily. „Potěšilo mě, že mě trenér nechal ve výběru. Ovšem je mi i líto, že Vidlička nepřijde. Je mým vzorem z mládí," svěřuje se s úsměvem nadějný hráč, který chce v sestavě Zlína zůstat i pro jaro.

Jan Šmíd