A protože svěřenci kouče Pavla Hoftycha vyšli ve 26. kole na svém stadionu potřetí v řadě střelecky naprázdno, prohráli se Středočechy nejtěsnějším poměrem 0:1. Hosté naopak zvítězili pod novým trenérem Karlem Stannerem potřetí za sebou.

Domácí nastoupili od začátku s pěti ofenzivními hráči a poprvé po sedmi střetnutích i s uzdraveným forvardem Pacandou. V útočné dvojici s rychlonohým Žůrkem během úvodních deseti minut třikrát pořádně provětrali boleslavskou obranu.

Zlínští fanoušci se už radovali po ráně Žůrka, jenže míč rozvlnil jen boční síť. Hra se poté uklidnila a do přestávky už jen domácí Musil technickým pokusem olízl vnější tyč. Středočeši se k přímému ohrožení zlínské brány nedostali.

„V prvním poločase jsme domácí uspali pochodovým fotbalem. Ve druhé půlce jsme zlepšili pohyb a dostali se i do šancí,“ pravil hostující kouč Stanner.

Defenzivě Tescomy nejvíce motala hlavy dvojice Poláček, Řezníček. Průnik druhého jmenovaného zastavil včasným pádem pod nohy Kořínek, podruhé jej zachránilo břevno. Nenudil se však ani jeho boleslavský protějšek Miller, který s námahou vytěsnil na roh ránu Žůrka.

Skóre se ale měnilo až v 72. minutě, kdy Poláčkův centr usměrnil hlavou za Kořínkova záda střídající Táborský. Zlín poté vrhl vše do útoku, dopředu se vytáhl stoper Zbožínek, který měl dvakrát na hlavě vyrovnání.

Největší příležitost měl ale obránce Elšík, jehož střelu z bezprostřední blízkosti zastavil na brankové čáře Kysela. Poslední možnost promarnil už v nastaveném čase Zúbek.

„Nezasloužili jsme si prohrát, Boleslav jsme jasně přestříleli,“ litoval Hoftych. Jeho družina tak na jaře vyšla na svém hřišti gólově naprázdno v pěti ze šesti střetnutí. „Ukazuje se, že náš mančaft nemá dostatečnou kvalitu, aby doma pravidelně porážel soupeře jako jsou Liberec, Sparta, Slavia nebo Mladá Boleslav. Jakmile zařadíme do sestavy dva mladé hráče, je to vidět. Pokud chceme příští sezonu hrát v horní polovině tabulky, musíme se na některých postech posílit,“ uvědomuje si zlínský kouč.

Zlín – Mladá Boleslav 0:1 (0:0)

Branka: 72. Táborský. Rozhodčí: Kovařík – Handlíř, Novák. ŽK: Vyskočil – Táborský, Rolko. Diváci: 2938.

Zlín: Kořínek 3 – Pazdera 3, Kroča 3, Zbožínek 3, Elšík 3 – Musil 3 (65. McQuilkin 3), Šmahaj 3, Vrtělka 3 (83. Zúbek), Vyskočil 3 – Pacanda 3 (65. Kraus), Žůrek 3. Trenér: Pavel Hoftych.

Mladá Boleslav: Miller 3 - Ševinský 3, Rolko 3, Procházka 3, Kalina 3 - Kysela 3 (88. Sedláček), Hodúr 3 (74. Opiela), Rajnoch 3, Poláček 2 - Mendy 3 (59. Táborský), Rezníček 3. Trenér: Karel Stanner.