Mládežnický reprezentant Severního Irska, který hrával za West Bromwich Albion, bude k dispozici rezervě v MSFL. Jeho touhou je však prosadit se do prvoligového A týmu.

McQuilkina přivedl do Zlína díky svým kontaktům na Britských ostrovech kouč starších dorostenců a šéftrenér mládeže Tescomy Jiří Chytrý. „James měří jen 170 centimetrů, a to se Angličanům zdálo málo. Proto mu řekli, že si může hledat angažmá. Když jsem se to dozvěděl, pozvali jsme ho a po měsíci se rozhodli, že mu nabídneme smlouvu. Teď už jen domlouváme detaily, vypadá to na roční kontrakt,“ poznamenal Jiří Chytrý.

Tvořivý záložník, který od 12 let působil v akademii klubu West Bromwich Albion, se začal po příjezdu do Zlína připravovat s devatenáctkou, ale potom jej převzal trenér juniorky Skácel. Ve středu McQuilkin dokonce absolvoval premiérový trénink s A týmem. „James začne hrát MSFL a pak se uvidí. Chtěl by se prosadit do první ligy,“ řekl Jiří Chytrý.

Zítřejší start zlínského béčka v Dolním Benešově ale McQuilkin nestihne. „Ještě se musí vyřídit jeho transferkarta. Ve druhém kole by už mohl nastoupit,“ předpokládá Chytrý.