Pražané se na zmrzlém trávníku lépe pohybovali, díky trefám Slepičky s Vackem získali tři body a po dlouhých třinácti letech se dočkali ligové výhry na zlínském stadionu.

Po opatrném začátku jako první zahrozili Zlínští, po rohu Šmahaje se k odraženému míči dostal Musil a levačkou pořádně protáhl Grigara. Ten ale výtečným zákrokem Spartu podržel a míč z levého horního rohu vytáhl nad bránu.

Potom už ale byli nebezpečnější Pražané. Po dvaceti minutách se na druhé straně probil do šestnáctky Kulič, nahrál nekrytému Vackovi, toho ovšem vychytal gólman Baránek. Ve 31. minutě už ale zasahoval marně, Slepička se levačkou opřel do míče a s pomocí pravé tyčky otevřel skóre. „Byl to krásný gól,“ uznal domácí kouč Pavel Hoftych.

Zlínští se do přestávky z inkasované branky nevzpamatovali. Po změně stran se na chvíli pokusili o zvrat, ale jejich snahu utnul dvacetiletý mladík Vacek, jenž při premiérové startu v dresu Sparty vstřelil gól po nádherné individuální akci Kadlece.

Domácí se ještě snažil oživit střídající útočník Žůrek, jenž naservíroval balon nekrytému Zúbkovi, ten ale ve stoprocentní šanci napálil pouze gólmana Grigara. Sparťané si potom už náskok bez problémů pohlídali.

„Pomohl by nám kontaktní gól. Jenže Sparta hrála výborně a moc nám toho nepovolila,“ krčil rameny Hoftych.

„Soupeř byl lepší a a zaslouženě zvítězil. Tentokrát nejsem spokojený s tím, co jsme předvedli,“ dodal.

Trenéra Tescomy potěšila divácká kulisa. Vyprodáno sice nebylo, ale i přes velkou zimu si cestu na stadion našlo víc než pět tisíc fanoušků. „Za podporu jim děkujeme, i když jsme je moc nepotěšili. Věřím, že příště bude líp,“ pravil Pavel Hoftych.

Sparťané na podzim nepřesvědčili, přesto stále myslí na obhajobu titulu. A ve Zlíně ukázali, že to nemusí být nereálné. Na neoblíbeném stadionu předvedli suverénní výkon a nepříjemného protivníka přehráli.

„Opravdu jsme podali velmi dobrý výkon, díky němuž jsme ukončili dlouhou sérii nezdarů ve Zlíně. Jsem spokojený s předvedenou hrou i výsledkem, i když domácí nám to hodně znepříjemnili,“ poznamenal hostující kouč Michal Bílek.

TESCOMA ZLÍN – SPARTA PRAHA 0:2 (0:1)

Branky: 31. Slepička, 50. Vacek. Rozhodčí: Jílek – Pospíšil, Gallo. ŽK: Šmahaj, Kraus – Slepička. Diváci: 5012.

Zlín: Baránek 3 – Zúbek 4, Zbožínek 3, Kroča 4, Penner 4 – Musil 3 (52. Žůrek 3), Vrtělka 4, Šmahaj 4 (80. Baranyai), Malár 4 (57. Kraus 4)- Pacanda 4, Vyskočil 4. Trenér: Hoftych.

Sparta: Grigar 3 – Voříšek 3, Sivok 3, Řepka 3, Kadlec 3 – Vacek 3 (81. Kladrubský), Horváth 4, Hušek 4, Matušovič 3 (76. Kolář, 86. Limberský) – Kulič 4, Slepička 3. Trenér: Bílek.

(per)