Že to bude zřejmě sázka na správnou kartu, potvrzuje jeho efektivita v přípravném zimním období, když se s devíti brankami už podruhé po sobě stal nejlepším střelcem Fastavu v době zimní přestávky.

„Je to příjemné se gólově prosazovat, ale vůbec to nepřeceňuji, protože důležitá bude samozřejmě druhá liga. Někteří soupeři nebyli v takové fázi přípravy jako my, takže to někdy bylo snazší," přiznal Tomáš Poznar.

Cítíte se před jarní premiérou v plné síle?

Musím říct, že zimní příprava pod trenérem Pulpitem byla výrazně jiná, než na co jsem byl zvyklý. Teď se ukáže, jestli to bylo dobré nebo špatné. Osobně se cítím ve formě.

Tým by měl v útoku spoléhat především na vás, jak moc to bude svazující?

Já si to nepřipouštím. Samozřejmě cítím, že se na moje góly bude spoléhat, ale hlavně bych chtěl, aby vyhrával tým. Je prostě jedno, kdo bude dávat góly. Je nepříjemné být v sestupových patrech, takže se všichni musíme snažit, abychom tam dlouho nezůstali.

V generálce s HFK Olomouc nastoupil vedle vás v útoku Marko Jordan. Jaká je s ním spolupráce?

Je to typově úplně jiný útočník, než jaké tady máme. To je jenom dobře, protože je to rychlostní typ. Komunikujeme spolu anglicky, ale docela dobře rozumí i česky a učí se. Myslím si, že se do našeho mužstva adaptoval poměrně rychle.

V jaké atmosféře jste našel kabinu po návratu z Trnavy?

Už když jsem byl ještě v Trnavě, tak jsem samozřejmě nějaké zprávy od spoluhráčů měl. Když jsem přišel, tak jsem si všiml, že elán z kabiny vyprchal. Všichni si uvědomovali, že ten půlrok byl hodně špatný. Na druhou stranu přišel k týmu nový trenér a s ním nová výzva a nový elán. Zimní příprava tomu odpovídala a všichni pracovali na sto procent. Věřím tomu, že se to projeví v mistrovských zápasech.

Jak vám vyhovuje herní styl ordinovaný trenérem Pulpitem?

Hrajeme na dva útočníky, a ti tak mají víc prostoru. Mám tak víc příležitostí dostat se do zakončení. To je dost zásadní změna.

Má současný kádr na udržení?

Jsem o tom jednoznačně přesvědčen. Mužstvo je složeno z kluků, kteří chtějí druhou ligu udržet. To vidím na každém spoluhráči.

Jakou máte aktuální smlouvu ve Zlíně?

Končí v zimě příštího roku a je koncipována na II. ligu. Zatím nad tímto tématem vůbec nepřemýšlím.

Byl o vás v zimě zájem z prvoligových klubů?

Byl jsem oslovený, ale nemohl jsem nikam jít, protože na podzim jsem nastoupil za Zlín a pak za Trnavu, takže na jaře jsem už nemohl nastupovat za třetí tým. Tím veškerá jednání padla. Byl jsem rád, že trenér Pulpit o mě stál a budu mu to teď chtít vrátit na hřišti. Bude jen na mně, abych svými výkony přilákal nabídku z nejvyšší soutěže.

Železník, Malcharek a Poznar mají na kontě shodně 21 druholigových branek. Kdo jich bude mít nejvíc na konci sezony?

To jsem si myslel, že jsem jich dal víc. (Smích.) Já se budu především soustředit, abych podával kvalitní výkony, když k tomu přibudou góly, bude to super. Budu přát klukům, aby mě porazili, ale hlavně ať nespadneme.

Váš nejbližší soupeř Most výrazně doplnil kádr o zkušené fotbalisty. Ve Zlíně k velkému průvanu v kádru nedošlo…

Myslím si, že máme silnější kádr než na podzim. S novými hráči přišlo oživení a větší konkurence na jednotlivé posty. Tím se zvedla i tréninková morálka. Co se týče Mostu, tak ten posílil opravdu markantně. Myslím si, že přemýšlí o vyšších pozicích, než na jakých je teď. My se mu to samozřejmě budeme snažit co nejvíc znepříjemnit a porazit ho.