Šéftrenér zlínské mládeže tak může navázat na zatím poslední zlínskou stopu, kterou v reprezentaci zanechal Alois Skácel. Stávající sportovní ředitel fotbalového Zlína předloni touto dobou coby asistent reprezentační devatenáctky přivezl stříbro z finálového turnaje mistrovství Evropy.

„Beru to jako dvojí ocenění. Jednak klubové, protože naše práce na Vršavě je velmi vysoko hodnocena také v Čechách, a pak osobní. Venca Černý si mohl vybrat kohokoliv jiného, ale nakonec asi rozhodlo, že jsme spolu naladěni na stejné vlně a na fotbal máme podobný náhled," uvedl Hábl.

Shodou okolností oba byli před začátkem jarní části sezony ohodnoceni v kategorii dorostenecký trenér roku. Nejde však o jedinou spojitost. „Svého času jsme spolu byli také na vojně. Venca byl mazák, ale hodný mazák," pousmál se šéftrenér zlínské mládeže, z jehož působení u národního mužstva by mohla profitovat celá Vršava.

„Dostanu se přímo do mezinárodní konfrontace s výkvětem v této věkové kategorii. A bude jenom dobře, když se toho budou moct zúčastnit také kluci z Vršavy. Tlačenku mít ode mě ale žádnou nebudou. Já na ně v případě dobrých výkonů mohou pouze upozornit hlavního trenéra," ozřejmil Hábl.

Ten už tento týden vyráží na první akci v novém působišti, během níž se začne formovat národní tým v kategorii U16. A je potěšitelné, že ševci v něm mají hned trojí hráčské zastoupení. Další dva borci jsou i v širší nominaci o rok starších fotbalistů.

Pozitivem je, že další trenérské zastoupení má region rovněž v národnín týmu U18, v němž působí Jan Kameník ze Slovácka.