„Dohodli jsme se na ukončení spolupráce po vzájemné dohodě. Nedařilo se nám výsledkově ani herně," zdůvodnil předseda představenstva a majitel zlínského klubu Zdeněk Červenka. Tento krok se dal očekávat, neboť ševci jako jediní ze všech sestupem ohrožených celků do svého realizačního týmu zatím nesahali.

„Aleš přišel z cizího prostředí a považovali jsme za správné dát mu nějaký čas na to, aby se rozkoukal a aklimatizoval. Zlepšení však nepřicházelo," doplnil Červenka.

Dnes už bývalý trenér se tak včera pouze přišel na Letnou rozloučit a vyřešit nezbytné formality. „Samozřejmě jsem z toho zklamaný. Cítil jsem, že mám ještě týmu co dát a věřil jsem, že po středečním poháru dokážeme na dobrý výkon navázat i v neděli proti Čáslavi, což by mužstvo mohlo směrem k závěru podzimu nastartovat. Nakonec jsme se ale s vedením klubu dohodli jinak," uvedl Křeček.

Výsledky mužstva však bude sledovat i nadále a doufá, že ševci se z nejhoršího dostanou co nejdřív. „Stávající postavení v tabulce je i moje vizitka a není mi jedno, jak na tom Zlín v této sezoně bude. Klukům každopádně budu držet palce, aby pod novými trenéry uhráli potřebné body a v dalším průběhu se jim dařilo více než pod mým vedením. Nedělní zápas s Čáslaví však vynechám. Ještě je to příliš čerstvé," svěřil se 40letý kouč.

Vedením druholigového A-mužstva tedy byli pověřeni stávající asistenti Marek Kalivoda a Jaroslav Švach, který bude mít i nadále na starosti rovněž třetiligovou juniorku. „Další personální otázky a doplnění realizačního týmu budeme řešit po neděli. Teď je pro nás prioritou zvládnout zápas proti Čáslavi," prozradil Červenka.

O Křečkově odvolání se začalo spekulovat již po nedělním duelu ve Varnsdorfu, kde ševci předvedli jeden z nejslabších výkonů sezony. Mužstvo navíc nepůsobilo soudržně a napovrch začaly prosakovat informace o určitých rozporech mezi hlavním trenérem a kabinou

Křeček se proto rozhodl postavit do pohárového zápasu povětšinou mladší hráče, kteří předvedli sympatický výkon, jenže hlavní problém vyřešen nebyl. Odstavit většinu zkušených hráčů se smlouvou minimálně do konce sezony a dál je platit opravdu našlo. Navíc postavit boj o záchranu jen na mladých také smrdělo průšvihem.

Zdali léčba novým koučem zabere, ukáže už zítřejší záchranářský souboj proti předposlední Čáslavi.