Sobotní derby nebylo dohráno kvůli inzultaci asistenta rozhodčího jedním z diváků, který údajně opilý reagoval na nařízenou penaltu ve prospěch hostů.

„Brali jsme v úvahu i polehčující okolnosti, tedy výpovědi členů oddílu. Situaci nám objasnili, my ji chápeme, bylo to pro ně frustrující. Brali jsme i v úvahu, že je to amatérský fotbal, kde se peníze těžko shánějí. Jsem sám členem oddílu, kde to děláme také na amatérské úrovni a sháníme každou korunu,“ reagoval předseda disciplinárky KFS Zlín Zdeněk Kadlček.

„My se pokusíme peníze vymáhat na dotyčném, protože oddíl nemá prostředky platit za výtržnosti fanoušků. Už jsem s dotyčným mluvil a říkal, že pokutu zaplatí. Vážíme si, že se k situaci postavil jako chlap,“ reagoval člen výboru tečovického klubu Pavel Horáček, který byl osobně na zasedání společně s jedním z hráčů Alešem Ondíkem.

Ilustrační foto.
OP: Návojná zničila Nedašovu Lhotu. Fojtík se na demolici podílel pěti góly

V Tečovicích se po incidentu obávali nejhoršího.

„Čekali jsme i vyšší pokutu, sazba je až padesát tisíc korun. Na zasedání jsme kvůli tomu jeli, abychom na disciplinárku apelovali, že jsme ještě ani nedostali peníze ze svazu. FAČR nám neposlal peníze, které měly přijít v květnu. Nemáme na rozhazování,“ přiznal člen vedení tečovického fotbalu.

Vymáhání částky má podle Horáčka pro výtržníky také výchovný efekt.

„Protože to by pak mohl v každém zápase takhle řádit každý fanoušek a my bychom jen platili, nebo by nám rovnou zavřeli hřiště,“ vzkázal Horáček.

Disciplinární komise dala zároveň za pravdu hlavnímu rozhodčímu Michalu Vychodilovi, který po souboji domácího Frkala s hostujícím Dlabačem odpískal penaltu.

„Popsal ji i delegát ve své zprávě, že došlo ke správnému rozhodnutí. Nechci situaci dál pitvat, protože vycházím ze zpráv, které jsme ze strany delegáta a rozhodčího dostali,“ vysvětlil Kadlček.

K exekuci však již nedošlo, jelikož osud zápasu vzal do svých rukou neukázněný divák, který nyní bude chudší o deset tisíc korun. 

Ilustrační foto
I.B: Halenkov smetl Hutisko, Šumice přehrály Havřice