Na prvním společném tréninku po zaslouženém volnu se v pátek zkušenému trenérovi hlásilo 18 hráčů, mezi kterými již ale chyběl Šindler, jenž odletěl do USA. „Vrátit by se měl koncem září. Naopak hostování u nás skončilo brumovskému ofenzivnímu záložníkovi Marku Chovancovi," zamrzelo Straku, jemuž ale mnohem větší vrásky na čele vyvolalo pár týdnů staré zranění brankářské jedničky Jakuba Talčíka.

„Při sklizni třešní spadl ze čtyř metrů a zlomil si ruku. Vážím si, že Jakub se chce dát co nejdříve do pořádku a věří, že po dvou měsících bude opět fit, ale na nějaký čas musíme za něj najít náhradu," potvrdil trenér.

Jedničkou mezi tyčemi by se na nějaký čas měl stát Stanislav Vypušťák. Donedávna stabilní brankářská dvojka. „Na jaře spolehlivými výkony vypomáhal naší rezervě, tak snad to potvrdí i nyní v přípravě," věří Straka, jenž nevylučuje na tomto postu intenzivní spolupráci s prvoligovým Fastavem, jehož farmou Slavičín dál zůstává. „Spoléhat ale na to nechceme. Vše je v řešení," pousmál se.

Již nyní ale vedení týmu intenzivně jedná se třemi kluby, odkud by měly přijít posily pro nový soutěžní ročník. Nejvíce si asi na Valašsku slibují od 22letého téměř dvoumetrového Jiřího Veleckého z Újezdce, jenž byl nejlepším střelcem I. A třídy. „Už na jaře jsem jej sledoval, byl v mém hledáčku," potvrdil Straka, jenž by se měl při zdravotních obtížích Pavla Kříže stát jeho náhradou. „Spíše alternativou. Pavlovi se totiž stále nedaří vypořádat s bolestí zad. Rozhodně se jej nechceme zbavit. Naopak již vyhlížíme den jeho návratu," dušuje se lodivod.

Hodně si ve Slavičíně slibují také od vizovického univerzála Jana Hlavy, jenž naposledy působil ve Viktorii Otrokovice. „V hledáčku ještě máme jednoho zkušeného ofenzivního středopolaře. Věřím, že se nám podaří s jeho klubem dohodnout," je optimista trenér TVD, jenž by tak měl mít pro nový soutěžní ročník k dispozici 22 fotbalistů. „Ale včetně těch ve stavu nemocných," doplnil.

První přípravné zápasy Slavičín odehrál již o víkendu, když ovládl Memoriál Jozefa Šuráně. „Nejprve jsme porazili Štítnou nad Vláří 3:0, ve finále pak i Brumov, když po řádné hrací době zápas skončil 3:3 a uspěli jsme až na penalty. Stejně jako soupeř jsme ale hráli v kombinované sestavě, při absenci šesti hráčů dostali prostor všichni," upřesnil Straka, jenž s týmem nyní trénuje každý den. „Dnes jedeme k přípravě do Dubnice, v sobotu doma od 17 hodin budeme hostit Lideč. Ostrý start do sezony nás čeká o týden později, kdy v rámci Poháru FAČR vyzveme v 1. kole Viktorku Otrokovice. A půjde o hodně. Vítěz totiž na konci srpna vyzve prvoligové Slovácko," uvědomuje si Straka.

Soupeře pro generálku sice TVD ještě hledá, ale o úvodních kolech divize už má jasno. „Nejprve do Krnova a Opavy, poté doma s Dolním Benešovem a poté k derby do Vsetína. Los je zajímavý," pousmál se Vladislav Straka.